04
apr.

‘Totul este Lumină’ – Nikola Tesla

Un interviu din anul 1889 cu celebrul om de știință Nikola Tesla ne arată părerea savantului despre Dumnezeu și lumina care ne înconjoară.

Jurnalistul: Spui că eu, ca și toate celelalte creaturi suntem lumină. Mă flatează acest lucru, dar admit că nu prea înțeleg (n.r. conceptul).

Tesla: De ce trebuie să înțelegi, dle Smith? Doar crede-l. Totul este lumină. Într-una dintre raze se află soarta națiunilor, fiecare națiune are raza sa în marea sursă de lumină pe care noi o vedem ca soare. Și ține minte: nimeni dintre cei care au existat, nu a murit. Ei s-au transformat în lumină și astfel există încă. Secretul stă în faptul că particulele de lumina își restructurează starea inițială.

Jurnalistul: Aceasta este ÎNVIEREA!

Tesla: Prefer să o numesc: întoarcere la energia precedentă. Hristos și câțiva alții au știut secretul. Am făcut câteva cercetări despre cum să menținem energia umană. Este o formă de lumină, uneori egală cu lumina divină. Nu am făcut aceste cercetări pentru mine însumi, ci pentru binele tuturor. Cred că descoperirile mele vor face viața mai ușoară, mai ușor de îndurat de către oameni și că acestea îi vor direcționa pe oameni către spiritualitate și moralitate.

Jurnalistul: Crezi că timpul poate fi ținut pe loc?

Tesla: Nu chiar, fiindcă prima trăsătură a energiei este aceea că ea se transformă. Se află într-o perpetuă transformare, precum norii taoiștilor. Dar este posibil să afirmăm că omul își păstrează conștiința după viața pământeană. În orice colț de univers există diverse feluri de energie a vieții; una dintre acestea este imortalitatea, iar originea ei este deasupra omului și aceasta îl așteaptă.

Universul este spiritual, iar noi suntem doar jumatate din acesta. Universul este cu mult mai moral decât suntem noi și ar trebui să îi aflăm natura și să ne armonizam viețile cu el (…)

Uneori, întregul univers este obosit de el însuși și de noi. Dispariția unei stele și apariția cometelor ne vor afecta mai mult decât ne putem imagina. Relațiile care există între creaturile de pe Pământ sunt chiar mai puternice. Datorită sentimentelor noastre și gândurilor noastre, floarea va înflori mult mai frumos în liniște. Trebuie să învățăm acest adevăr ca să ne vindecăm. Remediul este în inimile noastre și în inima acestui animal pe care îl numim Univers.

Sursa: garbo.ro