Vindecarea Arborelui Genealogic – Panorama Familială, 19 octombrie 2019
Configurația familiei din copilăria timpurie formează schița pentru fațeta socială a personalității. Tiparele neproductive de relaționare pe care oamenii le mențin cu alți oameni în cursul vieții adulte, sunt înrădăcinate frecvent în panorama familială de pâna la vârsta de 6 ani.
Prin folosirea modelului Panoramei Familiale, asistăm clienții să exploreze configurația spațială a familiilor, prin regresie. Cu ajutorul unor tehnici simple de hipnoză, clienții sunt susținuți să se întoarcă în timp pentru a-și retrăi copilăria. (este indusa o usoara stare meditativa, se lucreaza cu clientul perfect constient, cu ochii deschisi)
Astfel clienții își identifică tiparele inconștiente de relaționare defectuoasă cu persoanele cele mai importante din viața lor și le schimbă, în acest mod fiind posibilă îmbunătățirea relațiilor interpersonale și obținerea stării de fericire și armonie. Lucrul cu panorama familială din copilărie s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente și elegante abordări pentru realizarea schimbării personalității.
Metoda Panoramei Familiale este asemănătoare Constelației Familiale, cu mențiunea că are un caracter mai ecologic deoarece conținutul clientului provine 99% din partea acestuia, nefiind alterat de interpretarea altor persoane.Reprezentarile familiei influenteaza tiparele de interactiune.
In viata de zi cu zi oamenii se exprima conceptualizand familia ca pe o unitate: “ In familia mea noi avem tendinta sa…” sau “am crescut intr-o familie care m-a influentat in cutare sau cutare lucru..” Asupra vietii de familie oamenii folosesc concepte, definitii care fac din familia lor o realitate.
Familia, în ansamblul ei, exercită o influenta asupra noastra, ceea ce determina in unele cazuri comportamente si tipare de viata care se repeta in cadrul membrilor acesteia, de multe ori neconstientizate si neintelese de acestia. De ce se imbolnaveste un om la aceeasi varsta la care s-a imbolnavit unul din parintii lui, de ce se casatoreste o femeie cu acelasi tip de barbat abuzator ca si mama sau bunica ei, de ce se repeta situatii tragice in anumite familii de-alungul mai multor generatii la rand? Raspunsul este ca ne asumam inconstient, de multe ori, roluri ale unor membri ai familiei pe care uneori nici macar nu i-am cunoscut personal, dar ale caror tipare de gandire si emotionale s-au transmis transgenerational.
Identificarea acestora, constientizarea lor si alegerea unora diferite conduc la crearea constienta a vietii pe care dorim sa o traim.
Indiferent ce fac, ce spun, cum relationeaza sau ce relateaza oamenii despre o relatie, nimic nu va influenta mai mult acea relatie decat o schimbare a pozitiei in cadrul panoramei sociale in care ei aud, vad sau simt celelalte persoane semnificative.
In timpul sesiunilor de lucru cu clientii, folosind panorama familiala, au loc exprimari spontane cu ajutorul carora facilitatorul sustine clientul sa isi construiasca panorama:
“Tatal meu era inaccesibil…”
“Fosta mea sotie statea intre noi..”
“Sora mea mi-a fost intotdeauna cea mai apropiata…”
“Parintii mei se dadeau mereu la o parte si ii simteam in spatele meu..”
Dupa ce au fost adunate informatii despre sistemul familial al copilariei, poate iti pui intrebarea ce modificam?
a. Atitudini negative
Membrii familiei, care sunt dusmaniti, evitati, nu sunt apreciati, nu sunt luati in serios sau nu sunt respectati etc, sunt primii care primesc resursele care par sa lipseasca.
b. Locatii libere
Atunci cand un membru al familiei priveste spre un loc liber este deseori un semn ca o persoana importanta lipseste ( facilitam procese de doliu).
c. Locatiile duble sau bilocatiile
Atunci cand un membru apare in mai multe locuri, avem o indicatie de relatie conflictuala.
d. Pozitii suprapuse (ex: mama + fiica)
Identificarea cu un membru al familiei poate duce la probleme psihice grave, este de parere Hellinger. Ganditi-va la un parinte decedat si la copilul care a luat locul acelui parinte, sau la un barbat care trebuie sa inlocuiasca o femeie sau invers.
e. Locatii nematurizate
Clientul care are 40 de ani este inconjurat foarte aproape de parinti. Acestia ocupa aceeasi pozitie atat in panorama copilariei cat si in panorama actuala.
f. Nedelimitare de ceilalti
Imaginile de sine care se aseamana cu alte persoane semnificative trebuiesc modificate astfel incat sa fie clar ca apartin propriei persoane.
g. Eul slab sau divizat
Imaginile de Sine nu sunt clare, sunt mici sau foarte indepartate. Asemenea imagini pot indica conflicte care trebuiesc rezeolvate.
h. Membrii care pleaca
Membrii ai familiei care pleaca si nu mai vor sa apartina sistemului, care trebuiesc lasati sa plece.
i. Locatia partenerului de viata
Locatia ideala a partenerului de viata trebuie sa fie pana la un brat distanta. Pentru o relatie ideala se modifica locatiile in care acestia se afla prea aproape de client. Locatia partenerului la mare distanta, indica o legatura incheiata.
j. Izolare
Membrii ai familiei care sunt departe de ceilalti.
k. Ordinea familiei
Se pozitioneaza sistemul familial de la vechi la nou in sensul acelor de ceasornic si astfel acesta este imbunatatit deja foarte mult.
l. Probleme cu autoritatea
Cand cineva vede toata omenirea deasupra sa, sau in caz contrar cand toti membrii sunt plasati dedesubtul cuiva, este nevoie de interventie.
m. Exemple fatale
Rude apropiate, decedate timpuriu pot sa functioneaze ca modele inconstiente si pot provoca la client dorinta de a le urma.
⏩ Daca te regasesti intr-una din situatiile descrise si vrei sa iti lucrezi la nivel profund relatiile din viata ta, noi oferim contextul acestor procese:
Pe parcursul zilei avem timp sa facilitam 3 procese principale de lucru cu Panorama Familiei sub forma de constelatii.
⏩ Agenda: ( orele sunt estimative)
– Panorama Familiei Constelatia 1 ora 9:00
– Proces de vindecare a relatiilor cu grupul ora 10:30 – 10:50
– Pauza cafea 10.50 – 11.00
– Panorama Familiei Constelatia 2 ora 11:00
– Meditatie grup – vindecarea Panoramei de Familie 12.30 – 13.00
– Pauza de pranz orele 13:00-14:00
– Proces de activare si ancorare resurse grup ora 14:00 – 14:30
– Panorama Familiei constelatia 3 ora 14:30
– Pauza cafea. 16:00 – 16:15
– La final Meditatie de integrare de la nastere la momentul prezent cu tot grupul ora 16:15 – 17.00
– Intrebări și răspunsuri, discuții libere la final.
⏩ Ce este specific metodei de lucru ” Panorama Familiei” este faptul ca poate fi lucrata individual, cu grupuri si sub forma constelatiilor. * am lucrat chiar si online aceasta tehnica.
Beneficiile sunt o schimbare rapida a personalitatii prin vindecarea, armonizarea si optimizarea relatiilor din Panorama Sociala a fiecarui client.
⏩Variante de plata:
Contributia pentru participare este de 150 Lei
Pentru cei care doresc sa isi lucreze Panorama Familiei personala avem timp pentru 3 constelatii. Costul este de 300 Lei.
Facilitatorii sunt Consultanti Internationali in metoda Panorama Sociala, certificati direct de catre creatorul acestei metode, Lucas Derks.
http://panoramasociala.ro/ http://www.socialpanorama.com/international/
⭐ Gratiela Baias – Licentiata a Facultatii de Medicina Generala ‘Carol Davila’ din București si certificata international în Programare Neuro – Lingvistica, Professional Coaching si Panorama Sociala. Mai multe informatii despre profilul ei, aflati aici: http://ellascenter.ro/despre-noi
⭐Camelia Ștefan – Coach NLP certificat ICI, Consultant International Panorama Sociala. Are o experiență de peste 15 ani în Management turistic, ticketing și operațional în cele mai mari agenții din România.
Și-a început propriul proces de transformare cu 14 ani în urma, și are peste 700 de ore de formare în dezvoltare personală.
Este pasionată de inteligența spirituală, de potențialul uman,
faciliteaza sesiuni de transformare interioara atat individual cat si de grup din anul 2015.
Avand o natura empatica si profund intuitiva sesiunile ei au la bază abordarea integrativă si un raport profund cu ceilalti.
Rezervarea locurilor se face prin trimiterea solicitarii dvs. adresa de email office@ellascenter.ro si in urma confirmarii platii taxei de participare.
Numar de locuri limitat si se ocupa in ordinea inscrierilor.
Pentru mai multe informatii privind atat evenimentul ‘Vindecarea Arborelui Genealogic’, cat si pentru programare sesiuni private, individuale ‘Panorama Familiei’, ne puteti contacta la adresa de email mentionata mai sus sau telefonic:
Camelia Stefan – 0756.499.975
Gratiela Baias – 0722.274.111
Va multumim si va asteptam cu drag!