06
oct.

Mergem sau nu mergem la doctor, luăm sau nu luăm medicamente

Nu vreau să spun ‘nu merge la medic’. Ultima dată am fost la doctor acum 20 de ani. Atunci am fost la doctor pentru că am avut pneumonie. Și mi-am spus: ‘știu de ce”! În viața mea era atât de mult stres încât îmi deschisesem sistemul pentru a mă îmbolnăvi. Apoi mi-am dat seama că eu pot controla asta cu conștiința mea; dar, apoi am realizat că bacteriile se multiplicau mai rapid decât puteam eu să-mi controlez conștiința. Și atunci mi-am dat seama că este momentul pentru niște penicilină. Dar ideea era că nu mă bazam pe penicilină. Tot ce mi-am spus a fost să mă pun pe picioare. Era responsabilitatea mea. Și daca voi evita situațiile stresante, nu va ma trebui să trec iar prin această experiență. Și au trecut 20 de ani.
Pur și simplu trebuie să păstrezi medicamentele până când conștiința ta ajunge la un nivel ridicat.
Realitatea este că, atunci când oamenii au o conștiință slabă, pentru că nu au o conștiința puternică pentru a manifesta tot ceea ce își doresc, ei au nevoie să aibă mai mult grija de ei înșiși: să mănânce mai bine, să aibă hrana mai bună, să facă mai multă mișcare. Să facă aceste lucruri pentru a-și întări sănătatea. Dar, lucrul surprinzator este că dacă devii din ce în ce mai conștient, la un moment dat devii o persoană atât de conștientă încât devii o persoana la fel ca cea pe care noi o numim Isus, care face o mulțime de miracole. Și ce spune Isus despre toate minunile: ‘Puteți face aceste lucruri mai bine decat mine. Dar, voi NU CREDEȚI!’
Și acesta este adevărul absolut! Pentru că atunci când ai control deplin asupra conștientului, cu această credință, creezi minuni. Minunile de remisiune spontană, de exemplu, o persoană cu o boală terminală, care deodată spune: ‘Eu nu cred asta. Îmi voi schimba viziunea mea asupra vieții’, iar în momentul în care își schimbă percepția asupra vieții, ei au ceea ce se numește remisie spontana. Ar putea fi considerate miracole. Dar, de fapt, ce reprezinta ele? Preluarea controlului total asupra conștientului și manifestarea unei vieți pe deplin conștiente în prezent. Și să identifici ce aduce armonie în viața ta și să eviți sau să elimini, atât cât este posibil, orice dizarmonie care există în exterior, pentru că dizarmonia în exterior va produce dizarmonie în interior.

Oamenii se vindecă singuri în mod intrinsec. De milioane de ani dinaintea existenței școlilor medicale. Pentru că suntem în mod intrinsec capabili să ne vindecăm. Când te tai, nu trebuie neapărat să mergi la doctor pentru a vindeca tăietura. Tăietura se vindecă de la sine. La fel și toate celelalte boli.
Dar, atunci când spun că subconștientul tău a fost programat în primii 6 ani…, întoarce-te la primii 6 ani. Într-o familie conventională, când un copil sau orice alt membru al familiei s-a îmbolnăvit, fraza convențională pe care am auzit-o a fost: ‘Trebuie dus la doctor’, ‘mama trebuie dusă la doctor’. Ce am învățat? Că este un program care spune că dacă sunt bolnav, nu spune ‘vindecă-te singur!’. Nu asta a fost lecția. Lecția a fost: “Când sunt bolnav, trebuie să mă duc la doctor’.

Iată o gluma care îmi place. Daca îi intrebi pe mulți atunci când se îmbolnăvesc și se duc la medic, îi intrebi și ei îți răspund: ‘Știi ceva, e foarte amuzant, m-am simțit mai bine în drum spre doctor sau așteptând în sala de așteptare.’ Și le spun că este amuzant, dar nu este o glumă din cauza acestui motiv:

Deci ideea este ca acești oameni sunt bolnavi, dar ei au un program care le spune: ‘Sunt bolnav, dar nu sunt capabil să mă vindec singur. De ce? Pentru că nu am fost la doctor.’ Și atunci iau o decizie și merg spre doctor, iar în drumul către doctor sau în prezența doctorului, uită complet de această decizie, pentru că ei nu și-au spus că doctorul trebuie să facă ceva anume, ci că ei trebuie doar să meargă la el.
Și brusc capacitatea lor înnăscută de a se vindeca începe să funcționeze și se miră în sala de așteptare spunându-și: ‘Dumnezeule, mă simt mult mai bine decât atunci când am sosit aici.’
Răspunsul este: Pentru că tu ți-ai creat un program care te limitează și apoi ai avut succes în utilizarea programului: ‘Mă duc să mă vadă un doctor’. Și asta este tot ceea ce a trebuit să faci, ‘să te duci să te vadă un doctor’.

Bruce Lipton

 

Sursa video:
Conscious TV: https://www.youtube.com/watch?v=VYYXq1Ox4sk
Spanda Project Ro: https://www.youtube.com/watch?v=IxIbDIsLal8