15
mart.

Workshop Integrarea Umbrei Sinelui, 2-3 aprilie 2016

 

ellas center final aprilie

Programul „Integrarea Umbrei – Următorul pas evolutiv” facilitat de psihoterapeutul Manuel Christian Maurer se va desfășura pe parcursul întregului an, sub forma unei serii de workshop-uri, având următoarele termene de desfășurare:

2 – 3 aprilie 2016

4 – 5 iunie 2016

1 – 2 octombrie 2016

3 – 4 decembrie 2016

Locație: București, Ella’s Center

Ce este “Integrarea Umbrei Sinelui”?

E un proces de dezvoltare personala integrativa/ spirituala prin care Capacitatile si  Potentialele  personale sunt scoase la Lumina din “intunericul” subconstientului, ca sa le putem valorifica in propria existenta. Este ceea ce se defineste ca “ transformare si vindecare holistica”.

“Integrarea Umbrei” este calea de transformare a aspectelor “ negative” din Sinele nostru  cu  Compasiune, Acceptare si Responsabilitate. Aproape toate tiparele comportamentale si credinte limitative pot fi transformate prin acest proces integrativ!

O baza importanta pentru a lucra la descoperierea aspectelor Umbrei, este  crearea a unui spatiu sigur, in care participantii pot sa se dezvaluie liber, fara masti, fara presiune si fara sa se simta judecati.

“Nu te iluminezi prin vizualizarea Entitatilor de Lumina, ci prin confruntarea cu propria ta Umbra!”  C.G. Jung

Integrarea Umbrei ti se adreseaza:

  • Daca te simti prins in situatii neplacute si repetitive
  • Daca simti ca realitatea ta nu se schimba doar aratand acuzator cu degetul in exterior spre oameni sau  catre alte situatii
  • Daca simti ca stagnezi in procesul de evolutie
  • Daca simti dorinta sa-ti schimbi calea vietii si ai impresia ca ceva te “opreste”
  • Daca stii déjà multe, dar cand vrei sa pui in practica, ceva nu (mai) functioneaza
  • Daca ti-ai propus sa faci schimbari profunde si majore in viata ta, si simti ca schimbarea trebuie sa inceapa din interiorul tau
  • Daca vrei sa receptezi mesajul corpului tau in caz de boala, ca sa il ajuti sa se refaca
  • Daca ai probleme in familie, cu prieteni sau colegi, pe care vrei sa le rezolvi dincolo de acuz, vinovatie si “ asa e corect”

Mai pe larg, ce reprezinta Umbra Sinelui

Conceptul de Umbra Sinelui  a fost facut public la inceputul sec. 20 ( din 1913) de catre psihologul  elvetian C. G. Jung, dupa despartirea de maestrul sau, parintele psihanalizei, Freud. Desi acest concept arhetipal a revolutionat perspectiva asupra psihicului uman, Umbra Sinelui a ramas  un concept foarte putin inteles, aproape deloc neabordat in practica spirituala si in mare parte neintegrat in constiinta publica.

Ce (nu) inseamna Umbra si lucru cu Umbra individuala si colectiva?

Umbra Sinelelui se defineste prin suma  tuturor aspectelor  psihicului uman pe care nu putem sa le acceptam, sau pe care le-am uitat. In mod inconstient aceste aspecte le proiectam in exterior pe ceilalti,  fiind convinsi ca noi “nu suntem asa”. Fiecare Om are atat Umbra proprie (pozitiva sau negativa), cat si contributia personala la Umbra colectiva.

Putem recunoaste ca avem de-a face cu aspecte ale Umbrei atunci cand reactionam intens/ neplacut/ incontrolabil cu furie, manie, critica, respingere, gelozie, tristete, vinovatie, rusine etc., la ceea ce  vedem, sau la ceea ce se intampla in jurul nostru. Chiar si reactia “pozitiva” (ca de exemplu admiratie pentru cineva) este indiciu al Umbrei, pentru un Dar al nostru, dar care zace ca potential ascuns in intunericul subconstientului. Nu vom fi niciodata intregi, nici n-o sa ne dezvoltam potentialele in Puterea Personala, atata vreme cat ramanem separati de aspectele noastre de Umbra!

Oricum, nu putem scapa de Umbra! Iar tot ceea ce este tinut negat in subconstient (in interiorul nostru), va fi reflectat in exterior ( in Viata).

Cum ar fi daca ne am confrunta, de bunavoie si proactiv, cu Umbra?

E o sansa si o cale prin care putem sa devenim mult mai mult din ceea ce suntem cu adevarat!

“Integrarea Umbrei” ofera ocazia vindecarii ranilor si traumelor, atat din copilarie si adolescenta, cat si cele din vietile anterioare. De asemenea ne provoaca sa ne uitam la fricile noastre, ca sa le transformam constructiv. Un alt aspect al Integrarii Umbrei, este Acela de  transformare constienta a emotilor “toxice”, care daca raman negate si neexprimate ,  gasesc ” ventil” in corpului fizic: somatizare si boala.

Umbra colectiva  este alimentata de fiecare dintre noi, prin Umbra  individuala. Toate tragediile colective( accidente, razboi, migratii, etc.) si curentele considerate negative pe plan social( saracie, exploatare, etc.) sunt rezultatul  Umbrelor noastre cumulate. O schimbare reala  pe plan social se va produce daca, tot mai multi dintre noi s-ar confrunta cu propria Umbra. Iar daca ne consideram “Lucratori in lumina”, avem obligatia sa ne confruntam cu propria Umbra. 

Câteva mărturii ale participanţilor din România și Austria:

„De 30 de ani practic și frecventez diferite seminarii și workshop-uri, însă ‘Integrarea Umbrei’ cu Manuel Christian este ceea mai intensă și transformativă experiență pentru că am învăţat să fiu mai asumat și să nu mai deleg responsabilitatea pentru viața mea.” Hans Staudenbauer, Austria

„…Am fost chiar revoltată, am protestat, dar acum consider că meritat tot acest timp și efort. Sunt fericită ca am avut privilegiul să particip la acest grup. Este greu de descris în cuvinte ce descoperim împreună. Şedinţele sunt cu adevărat spectaculoase. Este cea mai profundă și onestă cunoaştere din tot ce mi-a fost arătat în această viață. Mă simt mai înțeleaptă, în acceptare cu creațiile mele.” Kyraia, București, 2016.

„Ca un om care se află în căutare de sine de câțiva ani (8-10 ani) şi care a acumulat oarece ‘cultură’ spirituală, pot spune că întâlnirea cu Christian a însemnat concretizarea practică, cu sens și cu miez, a tot ceea ce citisem și aflasem până atunci.”

„În afară de o sumă de teorii, concepte și tehnici a căror aplicare practică a rămas fără rezultat, nu reușisem o reală schimbare pâna a ajunge să lucrez cu Christian. Iar lucrul cu Christian nu este întotdeuna foarte confortabil pentru că ne ‘obligă’ să ne asumăm întreaga resposabilitate pentru toate experienţele noastre.”

„Mie îmi aduce claritate, limpezime și implicit un alt mod de a percepe fenomenele vieţii și implicit de a le trăi.” Ramona Gândac, Tulcea, 2016.

„După fiecare întilnire mă simt mult mai uşurat și împăcat cu mine însumi. În rest sunt foarte impresionat cu câtă răbdare și dăruire se ocupă Manuel Christian cu fiecare participant în parte!” Josef Prenner, Austria, 2015

„Lucrul cu Manuel Christian m-a ajutat foarte mult să sparg multe dintre limitările mele. Mă simt mult mai asumată și puternică. Manuel Christian transmite mesajele pentru fiecare cu foarte mult umor și atinge o profunzime deosebită. Întâlnirile sunt de fiecare dată surprinzatoare, pur și simplu, super!” Sabine Machtinger, Austria

„Participarea la ‘Integrarea Umbrei’ m-a ajutat foarte mult să mă clarific în multe domenii ale vieții mele.” Ulrike Tomisser, Austria

„Am incercat deja foarte multe, dar participarea la „Integrarea Umbrei” mă ajuta foarte mult să mă clarific şi să aflu foarte multe lucruri despre mine care mi-au fost inconştiente. Foarte mult îmi plac Constelaţiile care sunt de a dreptul iluminatoare.” Heinz Bundschuh, Austria

„Prin participarea la ‘Integrarea Umbrei’ percep conflictele din viata mea altfel, am o altă perspectivă care mă ajută să-mi rezolv multe din problemele mele relaționale.” Sylvia Katz, Austria.

„Participarea la workshop-urile cu Manuel Christian m-a ajutat foarte mult să nu mă mai enervez asa mult în viața cotidiana, sunt mult mai liniștită și în acceptare.” Elisabeth Hoeller, Austria

Daca vrei să faci și tu parte din aceasta nouă grupă,te așteptam cu mare drag!

Despre ChristianManuel_300_nou

Ofera din 2002 sedinte individuale si workshop-uri de dezvoltare personala-spirituala, Integrarea Umbrei Sinelui, constelatii familiale si sistemice, face channeling constient si “Citirea Sufletului( soulreading)” in limbile germana si romana. Efectele lucrului cu sine sunt extinderea constiintei si o mai mare constienta, extinderea corpului emotional,  evitarea somatizarii blocajelor energetice, claritatea in Viata.

Este angajat personal intr-un proces de transformare de Sine frecventand cursuri si seminarii transformative oferite de Vywamus Zentrum Berlin si Fundatia Vywamus.

Absolvent de studii universitare de actorie in Viena, s-a “recalificat” in Germania ca psihoterapeut, avand competente diverse printre care hipnoza clasica si constelatii sistemice. Pe terapii complentare este acreditat sa practice Medicina Biomagnetica a Dr. Isaac Goiz Duran.

In Romania a tinut primul workshop in anul 2007, iar de atunci este prezent si disponibil pentru cei care ii solicita serviciile si sustinerea.

Termenul 2 / 2016 :  2-3 aprilie

Inscrierile  insotite de scrisoare de motivatie se vor trimite la adresa de e-mail vywamus_romania@yahoo.com

Ne rezervam dreptul de a selecta persoanele admise sa faca parte din grupul de lucru. Numarul de participanti in grupa este limitat. Se  lucreaza individual, cu fiecare participant in parte, ea/ el avand rezervat timp pentru tema personala. In cazul in care doriti sa participati “ in familiarizare”, solicitati prin e-mail oferta, precizand acest fapt.