22
sept.

Workshop „Lecția de Viață”, 18-19 octombrie 2014

18 – 19 Octombrie 2014

Facilitator Dana Erdei

Life-Lessons-Header

Ce este Nodul Nord? Din punctul meu de vedere cea mai importanta informatie cu care venim in viata: lectia de viata. Informatia pe care ar trebui sa o cunoasca fiecare om in parte pentru ca in jurul ei se construieste scenariul de viata. Informatia care ne da o perspectiva mult extinsa asupra vietii noastre.

Pentru ca scopul vietii este unul foarte clar: evolutia. Pentru ca venim in repetate randuri sa ne insusim diferite aspecte ale vietii pe Pamant. Venim sa ne dezvoltam diferite abilitati. Asta explica de ce ne nastem cu asa zisele talente native, pe care e foarte bine sa le valorificam doar ca… daca ne vom opri acolo, ne oprim din procesul evolutiv. Venim cu puncte tari si puncte slabe. E minunat sa fim constienti de toate, pentru ca vom sti pe ce putem oricand sa ne bazam din ceea ce suntem si ce avem nevoie sa invatam, sa practicam si pentru ce sa cautam modele in viata. Vom avea clar tendinta sa facem ceea ce stim mai bine, ceea ce ne-am insusit in alte experiente, cel putin in prima parte a vietii. Dar sufletul nostru va sti si va cauta acea cale noua, opusa celei pe care o cunastem. Nu trebuie decat sa-i urmam chemarea si sa ne asumam sa ne schimbam valorile, principiile si perspectiva din care privim viata. Si atunci cand pasim pe calea aceasta, pasim pe calea inimii noastre care stie cine suntem ca suflet.

In functie de lectia de viata ne alegem familia in care ne nastem. Poate ca, de exemplu, am petrecut multe vieti in sanul unei mari familii, dedicandu-ne acesteia si depinzand in totalitate de ea. Si alegem sa venim intr-o familie in care mama e rece, dura, ostila chiar si prin atitudinea ei sa ne oblige sa ne gasim propriul loc in lume si viata, sa ne departam, sa nu avem de data asta un cuib cald in care sa ne ascundem. In schimb sa ne gasim puterea in noi insine, sa fim pe picioarele noastre. Am cunoscut oameni in varsta care au suferit o viata din cauza copilariei nefericite. Poate daca ar fi stiu ca au ales asta pentru a invata ceva, poate daca si-ar fi asumat lectia si calea inimii, ar fi putut sa traiasca impacati cu trecutul lor si fericiti pentru propriile realizari.

Putem sa privim conditiile de viata ca pe ostilitati pe care soarta nedreapta ni le-a rezervat, sau ca pe trambuline spre altceva, spre mai mult din noi insine. E ca si cum primim niste greutati cu care sa ne antrenam muschii spiritului. Ideea e sa ajungem sa traim in bucurie, sa putem sa vedem darurile vietii, sa ne depasim limitele, sa ne descoperim si sa ne dam voie sa crestem, spre bucuria Esentei nostre.
Este esential sa cunoastem aceasta informatie pentru copiii nostri, sa stim de la inceput ce tendinte au si sa-i acceptam asa cum sunt. Cunoscand tema cu care au venit putem incet si bland sa-i indrumam spre a merge pe calea inimii lor, fara sa incercam sa-i impingem spre ceea ce noi ne dorim pentru ei.

Cred ca informatia este esentiala pentru cei care se ocupa de copii: parinti, educatori, invatatori, profesori, bone, instructori. De asemenea mi se pare esentiala pentru terapeutii cu o abordare holistica. De foarte multe ori o mare parte din cauza bolii se explica prin cat de mult isi urmeaza individul calea inimii, lectia de viata.

De asemenea este bine de stiut ca limbajul lectiilor de viata de pe pamant este cel al celor patru elemente. Le experimentam pe rand, la diferite niveluri de constiinta, pentru a le aduce in armonie in fiinta noastra. Calea desavarsirii presupune armonizarea celor patru elemente care alcatuiesc tot ce inseamna viata pe pamant. Lectiile de viata sunt lectii ale elementelor in diferite stadii evolutive.

Acest workshop de doua zile urmareste intelegerea fiecarei axe nodale in parte: Nodul Sud- tendinta nativa si Nodul Nord – lectia, respectiv fiecare axa apa-pamant, foc-aer. Iar in a doua parte vom face aplicatii practice pentru a intelege cum se reflecta asta concret in vietile si familiile noastre. Cum ne grupam ca suflete in familii si grupuri de suflete in scop evolutiv. De ce alegem sa fim copii abandonati sau foarte alintati. Putem sa invatam cu blandete sau in conditii dure. Problema este ca am uitat cand am pasit in densitate ce am ales. Asa ca sa ne folosim de stiinta care se numeste astrologie pentru a afla MACAR scopul cu care am venit in viata.

Tin sa precizez ca workshopul nu este despre astrologie ci despre viata.

Programul este de la 10.00 la 18.00 cu pauza de pranz de la 13.30 la 15.00.

Investia in acest program este de 350 de lei.

Dana Erdei

Tel. 0722.349863