19
dec.

Mindful Living – Modul I, 18 ianuarie – 8 februarie 2017

15493442_1834104356805543_4932539700192022679_o

Te invitam la un parcurs holistic, alcatuit din 4 Module, care propune un mod de viata echilibrat prin Meditatie, Yoga si Nutritie echilibrata.

Cu totii am auzit de beneficiile pe care le poate aduce meditatia, insa ea devine cu adevarat transformatoare in momentul in care o introducem in viata noastra de zi cu zi, atunci cand nu mai este o simpla tehnica pe care am deprins-o si pe care o practicam dimineata sau seara intr-un cadru special amenajat, ci ea ajunge sa fie un mod de viata, iar asta va produce transformari pozitive in relatia cu noi insine, cu cei din jurul nostru si cu viata in general, dar si imbunatiri ale starii de sanatate si calitatii vietii.

Astfel, cele 4 Module Mindful Living (structura lor prezentata mai jos) reprezinta un parcurs complet de la tehnici de Meditatie care ne ajuta sa ne linistim mintea si sa ne antrenam capacitatea de concentrare si pana la tehnicile care ne aduc din ce in ce mai aproape de natura noastra adevarata, pentru ca la final starea de prezenta in sine sa devina “tehnica” de meditatie practicata. Si pentru ca suntem fiinte complexe, vom avea o abordare holistica. Alaturi de atelierele de Meditatie sunt incluse si clase de Yoga si ateliere de Nutritie echilibrata pentru ca transformarea sa fie resimtita la toate nivelurile.

In cadrul Mindful Living – Modul I (Ianuarie-Februarie 2017):
– se va explica ce este meditatia, cum se practica aceasta si care este scopul ei
– se vor prezenta efectele meditatiei asupra organismului si asupra starii mentale si emotionale
– vei invata in mod experiential care sunt beneficiile meditatiei
– vei invata cum meditatia ne ajuta sa resimtim mai putin efectele stresului asupra mintii, organismului si emotiilor noastre
– vor fi introduse si explorate in mod practic 2 tehnici de meditatie
– vei invata in mod practic cum pot fi introduse tehnicile de meditatie in viata de zi cu zi
– va fi prezentat modul in care meditatia poate deveni un mod de viata si care sunt beneficiile in acest caz
– vei participa la 2 clase de Hatha Yoga in care focusul va fi in special pe pregatirea corpului pentru meditatie, dar ale carei beneficii sunt mult mai largi
– vei descoperi principiile de baza ale unei diete echilibrate si al unui stil de viata sanatos

Participarea la ateliere va aduce:
– toate informatiile si tehnicile necesare pentru a incepe propria practica de meditatie
– un plus de stabilitate la nivel mental si emotional
– o mai buna cunoastere a propriei minti si a modului in care functioneaza
– sporirea capacitatii de concentrare
– cresterea gradului de constienta
– antrenarea capacitatii de a trai in momentul prezent
– sporirea capacitatii de a face fata situatiilor stresante si tensionate
– reconectarea cu corpul
– inceperea transformarii relatiei cu noi insine, cu cei din jurul nostru si viata in general
– o capacitate sporita de a face fata schimbarilor si situatiilor dificile

Tematica atelierelor Mindful Living – Modul I:
☼ 18 Ianuarie (miercuri): 19.30 – 21.00 Hatha Yoga cu Valentin Poleanu(Valentin Yoga); 21.00 – 22.30 Meditatie cu focus pe respiratie I

☼ 25 Ianuarie (miercuri):19.30 – 21.00 Principiile unei diete echilibrate cu Cristian Rosca – Specialist in Medicina Holistica (Cabinet Terapii Alternative ” Terapeut Cristian Rosca”); 21.00 – 22.30 Meditatie cu focus pe respiratie II

☼ 1 Februarie (miercuri): 19.30 – 21.00 Hatha Yoga cu Valentin Poleanu(Valentin Yoga); 21.00 – 22.30 Meditatie in miscare I

☼ 8 Februarie (miercuri): 19.30 – 21.00 Meditatia in miscare II; 21.00 – 22.30 Recapitulare Modul I

Participare Mindful Living – Modul I:
☼ 4 Ateliere Meditatie
☼ 2 Clase de Hatha Yoga
☼ 1 Atelier de Nutritie echilibrata
Cost participare Mindful Living – Modul I: 300 Ron / persoana

Se recomanda participarea la toate atelierele pentru o experienta completa si transformatoare.

Nota: Experienta anterioara cu meditatia nu este necesara. Atelierele vor oferi toate informatiile si tehnicile necesare pentru ca fiecare participant sa poata practica meditatiile propuse. Clasele de yoga au un nivel moderat de dificultate, fiind accesibile si persoanelor fara experienta in practicarea yoga.

Mindful Living Modulele II, III si IV se vor desfasura astfel:
☼ Modulul II (15 Feb-8 Mar): Meditatie cu focus pe senzatiile din corp; Meditatie cu focus pe stimulii exteriori; Atelier de Nutritie echilibrata; 2 Clase de Hatha Yoga
☼ Modulul III (15 Mar-5 Apr): Meditatie cu focus pe emotii; Meditatie cu focus pe ganduri; 2 Clase de Yin Yoga; Atelier de Nutritie echilibrata
☼ Modulul (12 Apr-3 Mai): Tehnica de a “medita fara a medita”; Meditatia fara obiect; 2 Clase de Hatha Yoga; Atelier cu Invitat surpriza

Despre facilitator:
Crina Radu a inceput calatoria catre explorarea constienta de sine in anul 2012, iar aceasta a purtat-o din Europa în Asia si inapoi in Europa, cunoscand astfel si intrand in contact cu diferite traditii filosofice si religioase, dar si diferite tehnici de meditatie si lucru cu mintea si emotiile, pe care le-a intregrat intr-un sistem holistic usor de aplicat in viata de zi cu zi. A studiat arta si tehnica meditatiei de la maestrii autentici din Asia, practicand meditatia si facand din aceasta practica un mod de a fi, un mod de viata, care i-a permis sa observe si transforme tipare comportamentale care o limitau si ii provocau suferinta.

Considera ca orice practica este necesar sa fie inclusa in mod organic si constient in viata noastra pentru a putea avea puterea de transformare si eliberare de suferinta pe care o promite. Practicile pe care le considera cu adevarat valoroase sunt cele care ne aduc in contact cu adevarata noastra natura, unde daca reusim sa ne stabilizam, totul se tranforma. Iar schimbarea fiecaruia dintre noi si deschiderea catre niveluri de cosntienta mai inalte provoaca inevitabil schimbari la nivel global.

Crina este Trainer de Mindfulness, practicant al budismului tibetan, practicant reiki, Basic Master – New Paradigm MDT, pasionata si de comunicare, cu deschidere catre oameni si starea acestora de bine.

https://www.youtube.com/watch?v=5UtYk2DZAn4
http://mindevolutionsociety.ro/cum-meditam-fara-a-medita/
http://www.elephantjournal.com/2016/03/dissolving-our-false-identities-becoming-whole-again/

Instructorii si invitatii speciali vor fi prezentati in saptamana in care are loc atelierul la care vor participa.

Mai multe detalii si inscrieri la: crina@livinglifemindfully.ro .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
☼ Feedback de la participantii la cursul din Septembrie – Decembrie 2016:

„Ce a insemnat aceasta calatorie pentru mine?
Pai….
– curajul de a intra intr-un grup necunoscut, de a fi si a impartasi impreuna
– bucuria de a face lucruri ghidati de un Om frumos
– imprietenirea cu postura de meditatie; de atunci meditez doar in aceasta postura, pentru ca am inteles-o cu corpul
– descoperirea universului din mine si cat de bine ma simt de cate ori sunt constienta de el, si asta se cam intampla de ʺcevaʺ ori pe zi
– simplitatea de a fi prezenta in viata mea
– am reusit sa imi ordonez diminetile si serile, astfel incat sa ma trezesc cu rost si sa adorm cu spor (respiratie, meditatie si in curand yoga)
– am inteles diferenta dintre a vedea fata de a privi, dintre a cunoaste (intelege) fata de a sti
– primele ore de yoga cu 3 minunati instructori: Valentin Poleanu, Ioana siDana
– notiuni de nutritie pentru care corpul meu imi multumeste zilnic si care mi-au redat dorinta de a incerca gusturi noi, (multumesc Cristi – Cabinet Terapii Alternative ” Terapeut Cristian Rosca”)
– nerabdarea de a fi alaturi de Crina in alte proiecte.

E un sfarsit de curs, dar un inceput de drum….
Deja mi-e dor de alta calatorie.
Multumesc,
Marinela”

„Crina este o persoana cu o mare putere si dorinta de comunicare. Un foarte bun interlocutor care stie sa asculte si reuseste sa scoata la lumina adevarul cu o rabdare desavarsita. Stie sa ajute oamenii, oferindu-le posibilitatea sprijinului reciproc si neconditionat.
Initierea in tehnicile de meditatie alaturi de Crina a reprezentat un inceput pentru mine, in a ma autocunoaste si a ma descoperi cu adevarat. Modul in care a prezentat si explicat tehnicile de meditatie a fost foarte clar, usor de inteles, de aplicat si aproape de cursant.
Iti multumesc Crina pentru faptul ca mi-ai facilitat prilejul de a avea acces spre interiorul fiintei umane, unde am cunoscut lumina si iubirea din interiorul meu si din ceilalti. Acest lucru a fost posibil numai in momentul in care, datorita tehnicilor de meditatie exersate si aplicate impreuna la ateliere cat si in practica zilnica, am reusit sa potolesc valurile si zbuciumul creat de minte. A fost o placere si o bucurie, pe parcursul celor patru luni de ateliere, sa imbinam tehnicile de meditatie cu cele de yoga sau nutritie. Acest lucru mi-a oferit ocazia sa am o viziune ampla asupra mea ca om, intelegand faptul ca echilibrul in viata reprezinta un deziderat, iar excesele de orice fel o lipsita de armonie.
Pentru a face o descriere cat mai succinta a atelierelor parcurse alaturi de tine, pot spune ceea ce simt in momentul de fata: „Bucuria claritatii si a simplitatii care-ti inunda sufletul cu pace si liniste”.
Multumesc, multumesc, multumesc 🙂
Razvan”

„Draga Crina,
Pe parcursul atelierelor din parcursul holistic de Meditatie si Mindfulness, cu ajutorul exercitiilor si tehnicilor de meditatie am inteles mai profund anumite lucruri despre mine.
Am invatat tehnici noi, mi-am clarificat informatiile adunate de-a lungul timpului, am dat un restart asupra practicii zilnice a meditatiei, am invatat cum sa trec peste situatiile dificile, am experimentat totul cu bucurie.
Sunt recunoscatoare ca te-am cunoscut, esti o fiinta minunata si iti multumesc mult pentru tot.