18
oct.

‘Life Integration Process’ cu Jan Dubravcik, 22-23 octombrie 2016

14100507_10210500885780082_8900804323817815717_n

Vă invităm la seminarul Procesul Integrarii Vieții (Life Integration Process – LIP), facilitat de Jan Dubravcik. Un format unic de constelație care permite să vă re-conectați cu Prezența și să intrați în contact cu ființa cea mai interioară.

Șapte niveluri de conștiință, șapte etape ale dezvoltării societății, șapte sezoane ale vieții umane și șapte centre energetice ale corpului uman;

Trecerea printr-un proces LIP îți permite vizualizarea etapelor de viață anterioare așa cum sunt ele percepute de părțile tale interioare: copilul interior, adolescentul tau interior – dar cel mai important modul în care acestea sunt percepute de către cel care a venit în această lume cu tine – copilul nenăscut, Esența ta interioară – cel care te diferențiază de toți ceilalți. Și, în același timp, acela pe care toți îl căutăm inconștient întreaga viață, Adevăratul sine.
Partea care este unică și datorită căreia fiecare dintre noi poate (și ar trebui) să lăse propriul mesaj original în lume – să îndeplinească scopul său în viață.

Rezultatul acestui proces este o integrare profundă a propriei vieți și o recunoaștere la fel de profundă și emoționantă a misiunii vieții tale și a înțelepciunii care te ghidează;

Despre Jan Dubravcik:

„O nevoie interioară de împlinire, lupta cu vidul valorilor societății moderne și dorința de a găsi o cale de a duce o viață plină de sens în interiorul societății moderne, fără a fi nevoie să ma izolez de societate sau să fug în pustiul naturii – pentru a „goli capul” și calma sufletul, în cele din urmă m-au condus într-un sat german mic Marmagen, în casa lui Dr. Wilfried Nelles, bine-cunoscut terapeut de constelații și fondatorul unui nou format constelație – procesul de integrare a vieții (LIP ). În acel moment îl știam pe Wilfried Nelles numai ca autor al cărților care au ajuns la mine prin „coincidențe”, și au fost foarte aproape de mine în ceea ce privește filozofia, valorile vieții și ale gândurilor. Si participasem la câteva seminarii de constelații de familie.

Ceea ce am văzut când Nelles a făcut primul meu LIP mi-a schimbat complet viața. Am avut șansa de a vedea ceea ce am simțit deja de mai mulți ani – propriul meu sine, în anumite faze ale vieții mele. Aceasta a fost prima dată în viața mea când am fost capabil de a privi și înțelege exact așa cum s-a întâmplat. În câteva secunde totul a făcut clic pe loc și a început să aibă sens. Și cu aceasta realizare, tot stresul, tensiunea și incertitudinea internă s-a diminuat. La acel moment am știut – și mai târziu am fost în stare să accept că totul în viața noastră trebuie să se întâmple și încă se întâmplă exact așa cum este menit să se întâmple. Că totul este corect exact așa cum este și că viața tot timpul ne pregătește pentru ceva ce am venit în această lume să facem și ceea ce mulți numesc ca „scopul vieții”.

A fost ziua când am înțeles că nu am mai văzut ceva atat de puternic ca metoda LIP niciodată. Profund vindecător și care ajunge la rădăcinile adânci ale suferinței noastre. De asemenea, mi-am dat seama că este ceea ce am așteptat de o perioadă lungă de timp – și ceea ce sunt menit să fac. Până în prezent am susținut seminarii LIP în mai multe țări – cu scopul de a permite oamenilor să se „elibereze ei înșiși”, să intre în legătură cu „miezul” lor și să înceapă să aibă încredere în ei înșiși și propria lor viață.
Procesul Integrării Vieții
LIP sau „Life Integration Process” este o nouă abordare a lucrului cu constelațiile, dezvoltat de terapeutul german Wilfried Nelles.
A evoluat metodic din constelațiile familiale clasice, dar, spre deosebire de constelațiile de familie nu se ocupă de poziția clientului într-un sistem închis creat de o ființă umană – o familie, un grup de lucru, relația cu partenerul sau o societate.
LIP se referă în mod explicit la abordarea unui individ ca el însuși si viața lui.
Pentru mine, cea mai importantă diferență este că LIP nu se ocupă cu trecutul nostru și nu vrea să schimbe nimic în el. Din contră – în ceea ce privește trecutul nostru intenția LIP este doar de a vedea tot ceea ce sa întâmplat în trecut și apoi să-l accepte exact așa cum a fost. Nu să „taie”, „curețe” sau „șteargă” nimic din trecut. Doar să-l accepte exact așa cum sa întâmplat – și apoi lăsat acolo unde era. Fără nici o intenție de rezolva „încurcăturile” individului în soarta familiei lui (sau un alt mod a reface relația dintre individ și familia lui) sau propriul trecut.
Astfel, de altfel, LIP pune la îndoială întregul concept al constelațiilor familiale clasice (și, în afară de asta, de asemenea, întreaga psihologie modernă).
Încurcătura unui individ, în trecutul familiei sale (și, de asemenea, în propriul trecut) se află numai și numai în faptul că noi nu o vedem (și, de foarte multe ori noi nu vrem să o vedem).
Pentru că atunci când individul se identifică cu cineva din strămoșii lui, el preia subconștient soarta acelui strămoș, și când în timpul constelației el poate vedea asta, fără nici o intenție de a schimba ceva, el este liber și dezlegat. Dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că, într-adevăr nu există nici o încurcătură (ghemotoc de fire amestecate). Deci, nu avem nevoie să rezolvăm încurcăturile pentru a fi în măsură să ne mișcăm mai departe. După părerea mea, nu. Dimpotrivă, încercarea de rezolvare este contra-productivă și la sfârșit ne vom găsi într-o fundătură, „alergând în cerc”, în mod constant, în cercul din care nu există nici o scăpare vom sta în continuare. Prin urmare, tot ceea ce este necesar este conștientizarea, înțelegerea și o vedere a realității …
LIP se bazează pe conceptul de „evoluție a conștiinței” – și permite (clientului) să se uite la viața reală a lui din perspectiva unei conștiințe adulte.
Întrucât clientul este o parte a constelației – asta îi permite să perceapă și să aibă o experiență, și în același timp, el se uită numai – își permite să vadă realitatea obiectivă, nu doar o altă imagine exterioară lui însuși.
Ceea ce de multe ori apare în lumină în timpul constelației LIP, ceea ce este revelat, nu are doar o semnificație practică imensă, ci ne și ajută să înțelegem propria noastră viață – exact așa cum s-a întâmplat, cu totul implicat. Și, deoarece clientul își privește viața de la distanță, de asemenea, ea se vindeca … ” Jan Dubravcik

Despre Munca cu Constelația

„Ideea de bază din spatele lucrării clasice a Constelatiilor de familie, din punctul meu de vedere, este faptul că fiecare individ are propriul loc în tribul sau ierarhia familiei, cu regulile de bază ale tribului și ale vieții însăși. Și aceste „reguli de bază” se aplică, de asemenea, oricărui grup sau sistem.
Chiar dacă (din punct de vedere existențial), nu putem nega lipirea la familia noastră originală și rasa umană în sine – pentru a urma chemarea propriei noastre vieți trebuie să lăsăm credințele vechi, care provin din conștiința colectivă (familia noastră originală, societate, istoria rasei umane, etc.), acolo unde aparțin – în trecut. Dacă dorim să ne trăim viața noastră și să devenim adulți, la un anumit moment trebuie să mergem pe propriul nostru drum.
Și dincolo de aceasta „graniță”, respectarea regulilor de bază ale familiei sau grupului nu ne va mai ajuta.
Prin urmare, eu nu lucrez cu constelațiile familiale clasice, ci cu metoda Procesului Integrării Vieții ( LIP ), al cărui fundament depășește sistemul familiei (sau al oricărui grup) și respectă întreaga evoluție a conștiinței. Chiar dacă, în anumite cazuri, lucrez cu unele aspecte ale constelațiilor familiale, nu mă focusez pe corectarea stării individului în cadrul oricărui sistem și nici nu urmăresc să schimb sau să se adaptez nimic în ceea ce privește trecutul unei astfel de relații.
Din acest motiv, nu sunt atât de interesat de rolul unui individ ca parte a unui sistem, în familie sau societate – ci numai în relația lui cu el și cu ceea ce vrea viața de la el.
Pentru mine, munca cu constelațiile este un mod care ne permite – spre deosebire de foarte puține alte metode, să descoperim și (mai ales) să percepem adevărul. Ea ne dă ocazia să ne vedem dintr-o perspectivă diferită. Să ne vedem în comportamentul nostru – „din exterior” și să înțelegem sentimentele „celeilalte părti”.
În acel moment ne dă posibilitatea să devenim conștienți și șansa de a trece dincolo de propriul nostru „vis” – propria noastră realitate virtuală în care (până la un anumit moment) cu toții trăim.
Să vedem adevărul care în mod normal stă ascuns pentru noi. Stă ascuns pentru că întreaga noastră perspectivă, propria noastră vedere a realității, este creată de ceva ce vine din exterior, din mediul nostru extern (de la ceea ce am fost învățați de către părinții noștri, profesorii noștri, prietenii noștri, clerici și de ceea ce ne-a fost insuflat de ani de zile de mass-media, societatea și lumea externă).
Tot ceea ce vine din exterior – din trecutul nostru, din trecutul familiei noastre, din mediul nostru – este instabil, schimbător în timp și de înlocuit. Și ca tot ceea ce poate fi înlocuit nu ne poate da un sens pozitiv pe termen lung, sens pe care noi toți îl căutăm.

Mărturii

„O DA! este minunat să vezi/să simți cum aspectele ființei încep să se așeze, să se clarifice, să se împace, adunându-se cu bucurie spre a sărbători întregirea, liniștea, pacea, armonia, frumusețea „coborârii luminii pe pământ”. Mulțumesc, Sarani, multumesc, Jan! ♥” Cristina

„Iata cum universul așează lucrurile atât de frumos… nu trebuie decât să fim prezenți și atenți la ce se întâmplă în jurul nostru. Am citit despre evenimentul care avea să urmeze la București – Life integration Process, însă nu am simtit nimic atunci. Însă, într-o zi de joi, ora 10 dimineața, am recitit mesajul și am rezonat cu faptul ca în cadrul procesului voi intra în legatură cu sinele meu divin în diferite etape ale existenței mele. Atunci am știut că trebuie să merg. Și am mers, nu mai tarziu decât 4 ore mai târziu. Am fost prezentă la eveniment, fără să știu nimic despre ce se va petrece acolo. Aveam însă convingerea că ceea ce se va întampla va fi în accord cu voia divină…și simțeam, aveam intuiția, că este pentru mine. A fost una din cele mai importante și puternice experiențe prin care am trecut. Am văzut cu ochii mei adevărul, am văzut cu ochii mei schimbarea, întregirea, bucuria de a–mi simți sinele și, cel mai important – bucuria de a-mi ridica copilul acela care aproape era îngenuncheat. … eram eu, m-am recunoscut…. Apoi, susținerea lui Jan a fost fantastică … am ridicat copilul, l-am integrat și l-am acceptat cu muuuuultă iubire. Avea nevoie de asta și eu nu știam….sunt recunoscatoare universului pentru ceea ce am trăit, mulțumesc lui Jan – un om absolut minunat, mulțumesc sinelui că m-a îndrumat să ajung acolo și mulțumesc Anișoarei pentru îndrumare și pentru încrederea pe care mi-o transmite ….” Corina

„Bună, Anișoara!
Îți trimit gândurile mele cu privire la participarea la LIP. Îți mulțumesc încă o dată pentru așa o bucurie!

Așa cum zice și Jan, totul se întâmplă așa cum trebuie să se întâmple. Din momentul în care am aflat despre acest eveniment, am stiut că trebuie să particip. Intuiam că îmi va schimba viața. Nu știam în ce măsura și în ce direcție și nici acum nu știu. Încă!
Participând la Life Integration Process cu Jan Dubravcik, am experimentat ceea ce era descris în prezentare. Reconectarea cu Prezența și contactul cu Sinele. Deși la nivel de suflet suntem perfecți, Viața ne mai abate de la cale. Dar tot Viața are grijă să ne repuăa pe Cale.
În momentul în care am realizat, în cadrul constelației mele, că nu-mi recunosc Sinele, că nu-mi aparține, nu am putut să verbalizez acest lucru, dar, cum aceste constelații nu mint, și tu, ca participant în aceste constelații, nu poți minți, Sinele a făcut acest lucru în locul meu. Iar reconectarea a venit în mod natural.
Sunt recunoscătoare Vieții, sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce trăiesc și pentru toți oamenii pe care Viața, din anumite motive, îi aduce aproape de mine! Magda”

„Pentru mine simt că acest proces e life changing.
Susținută de Jan și de persoanele care au participat la LIP ul meu am conștientizat cu adevărat când s-a produs rana/suferința mea, am acceptat-o, am integrat-o și am vindecat-o.
Am fost așezată pe drumul meu și simt că voi evolua spre ce e menit să mi se întâmple și să experimentez în această viață.
Văd viața cu alți ochi și înțeleg cu adevărat alegerea mea de a trăi această viață.
Am primit răspunsurile la toate frustările și durerile care nu-mi dădeau pace din momentul în care am renunțat la control în cadrul procesului.
Simt că sufletul meu s-a întors în totalitate și simt o înțelegere față de tot ce mă înconjoară. Știu cine sunt și de ce am venit.
Am nevoie să mai stau măcar cateva zile și să reflectez asupra la ce am experimentat astăzi.
Îți mulțumesc acum cu sufletul întregit! Te iubesc și mă bucur că existăm!” Alexandra

Contributia pentru participare:

70€ – persoana care isi lucreaza propriul proces LIP
30€ – persoana participant fără propriul proces LIP ( participant activ /reprezentant în constelațiile celorlalți)

Numărul persoanelor care pot avea propriul lor proces LIP este de 6 persoane/zi.
Locurile se ocupă în ordinea achitării contribuției.

Pentru înregistrare vă rog să scrieți un mesaj la steauasufletului@gmail.com și veți primi detaliile pentru plată.