21
sept.

Yoga

10624842_10152416260180665_2119658844977432996_n

Yoga este o ştiinţă antică care s-a hrănit şi a înflorit în India din timpuri preistorice.

Yoga înseamnă literalmente unirea (cu sine, precum şi cu sinele superior).

Yoga este, de fapt, o disciplina al conştiinţei de sine, un stil de viaţă. Atunci când diferite aspecte ale yoga se regăsesc în stilul de viaţă,  aceasta produce echilibrul armonios al corpului, minţii, emoţiilor şi crearea starii de sănătate și vitalitate.

Yoga este mai mult decât preventivă, ea este curativă în natura sa adevărată. În ultimele decenii, yoga a ajutat mulți oameni pentru a depăşi probleme cronice de sănătate.

Potrivit științei yoga, o stare de rău sau de boală, fie în corp sau în minte, se datorează dezechilibrului care a avut loc la cele mai profunde niveluri ale personalităţii umane.

Terapia Yoga lucrează asupra dezechilibrului, aducând armonia între trup, minte și spirit. Yoga ca știință, crede în eliminarea rădăcinilor  problemei (de cele mai multe ori acestea sunt în subconştientul nostru), mai degrabă decât în eliminarea simptomelor de la suprafaţă.

Terapia Yoga s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru probleme de sănătate, cum ar fi: anxietate, depresie, diabet, astm, hipertensiune/hipotensiune arterială, insomnie, artrită, tulburări digestive, menstruaţie, impotenţă, dureri de spate, obezitate şi multe altele.

Terapia Yoga acționează prin echilibrarea fluxului de prana, prin postură, exerciţii de respiraţie şi prin meditație (eradicând  arhetipul din mintea subconștientă).

Terapia Yoga este holistică în abordare şi, la bază, este curativă și preventivă, totodată.