09
nov.

Sentimentul este Cheia! – Gregg Braden

Sentimentul nu poate exista decât în prezența gândului și a emoției, pentru că reprezintă combinația celor două. Când avem sentimente, experimentăm dorința emoției contopită cu imaginația gândurilor. Sentimentul este cheia pentru rugăciune, întrucât creația răspunde lumii sentimentelor noastre. Pentru a înțelege de ce atragem sau respingem oameni, situații, stări, trebuie să ne privim sentimentele.

Pentru a avea un sentiment, prin definiție trebuie ca mai înainte să avem un gând, cât și o emoție. Provocarea pe care o reprezintă atingerea celui mai înalt nivel al stăpânirii de sine constă în a identifica ce gânduri și ce emoții au dat naștere sentimentelor noastre.

(…) Gândul este doar o componentă a experienței noastre de a „vedea” în minte posibilele rezultate. Durerea însă este un sentiment, produs al gândului nostru alimentat de iubirea sau frica în legătură cu ceea ce mintea crede că s-a întâmplat. Aducându-ne în atenție această formulă, maeștrii esenieni ne invită să ne vindecăm amintirea celor mai dureroase experiențe schimbând în noi emoția pe care am investit-o în experiența ca atare.

Reprezentând vechiul fundament al axiomei moderne „atenția conduce energia”, o parabolă foarte concentrată din Evanghelia Q, atâta vreme pierdută, descrie această idee: „Oricine încearcă să își protejeze viața, o va pierde.”. Aceste câteva cuvinte, greu de înțeles, explică de ce uneori atragem în viață experiențe pe care ne-am dori cel mai puțin să le avem.În acest exemplu, dat fiind că noi facem orice pentru a ne apăra îmoptriva oricărei posibilități și situații de natură a ne periclita viața, modelul sugerează că, de fapt, atragem atenția chiar înspre experiența pe care alegem să o evităm. Nedorind-o, creăm condițiile care îi permit să existe. În loc să ne concentrăm atenția asupra a ceea ce nu vrem, o alegere mai înaltă este a identifica ceea ce alegem să aducem în viața noastră și de a trăi din acea perspectivă.

Gregg Braden – Efectul ISAIA, Editura For You

https://editura-foryou.ro/efectul-isaia-decodificarea-tiintei-pierdute-a-rugaciunii-si-a-profetiei

Interviu Gregg Braden în România:

http://gratielabaias.com/gregg-braden-ne-iubim-suficient-incat-sa-acceptam-ceea-ce-ne-spune-stiinta/