27
dec.

Practicarea Meditației antrenează mintea pentru Sănătate

10624842_10152416260180665_2119658844977432996_n

„Corpul este prevăzut cu un program de vindecare latent. Nu se poate întâmpla nimic în interiorul corpului, decât dacă e deja înscris în gene… Există un mod de a dezactiva genele nocive şi de a le activa pe cele bune care este accesibil tuturor, indiferent de mediu sau condiţii: schimbarea atitudinii mentale.”

Cercetătorul japonez Dr. Kazuo Murakami susține în lucrarea sa “Codul divin al vieții” că organismul uman se poate vindeca singur prin activarea/dezactivarea unor gene, la comanda unei minți antrenate.

O minte antrenată se obține prin meditație. Practicând meditația în mod repetat se obține creșterea capacității de atenție și concentrare, reducerea anxietății, stresului și reacțiilor emoționale necontrolate.

„Antrenamentul ne permite să transformăm mintea, să depășim emoțiile distructive și să risipim suferința” spune Matthieu Ricard, citat de revista “New Scientist.”

Meditația este un instrument folosit și în psihoterapie, cu ajutorul ei putându-se acționa nu numai asupra spiritului, ci și asupra corpului fizic, contribuind în procesul de vindecare al acestuia.

Studiile au demonstrat că meditația este utilă și în cazurile persoanelor care suferă de tulburări alimentare, sunt dependente de alcool sau de droguri, au boli de piele, suferă de depresie sau dureri cornice.

„Timpul pe care-l petreci investigându-ți propria minte nu are cum să nu-ți fie de folos” afirmă Clifford Saron, cercetător științific la Universitatea din California.

Bucură-te de beneficiile meditațiilor ghidate oferite gratuit de Chopra Center, accesând linkul: http://www.chopra.com/ccl/guided-meditations!