19
apr.

Cea de-a Patra Disciplină a Marilor Inițiați

Să părăsești planul terestru și să pășești în dimensiuni care transced cele cinci simțuri, fără să mori efectiv, este un lucru ce poate fi realizat prin cea de-a patra disciplină, disciplina echilibrului. Aceasta îți permite să trăiești în lume fără a face parte din ea și îți dă libertatea de a funcționa la niveluri de percepție superioare, pentru că dimensiunea spre care te îndrepți este una a echilibrului complet și ea nu ți se va deschide, dacă ceea ce ești tu e pe cale de a se descompune.

Dacă ți-ai creat o disciplină a aspectelor fizice, nutriționale și emoționale echilibrate, vei avea nevoie de acord fin. Meditația timp de 24 de minute pe zi este cea care-ți dă echilibru. Dacă, însă, o vei face timp de opt ore pe zi, vei cădea în dezechilibru. Creșterea spirituală nu este o chestiune legată de a te retrage din viață; este legată doar de dezvoltarea puterii din tine și apoi de manifestarea ei, într-un fel sau altul. Te găsești aici pentru a trăi experiența vieții – nu pentru a evada din ea. Este util să-ți amintești că energia trebuie să fie într-un echilibru fin, iar atunci când ți se ridică energia și ți se intensifică percepțiile, va trebui să păstrezi acest echilibru fragil.

Tot ce te înconjoară are energie, fiind fie alcalin, fie acid, fie neutru. Viața ta ar trebui să fie la fel ca hrana, cam 80% alcalină. Desigur, vei avea nevoie și de puțin acid pentru echilibru, dar îl vei obține în cantitate mai mult decât suficientă, doar dacă străbați în plimbare una dintre străzile din centrul orașului, sau dacă te ocupi de formele gând – cotidiene.

Alcalinitatea te înconjoară cu o energie plină de înțelegere, permițându-i ghidului tău să comunice mai liber și ajutându-ți trupul să se vindece singur.

Examinează-ți viața și asigură-te că ai în jurul tău suficient echilibru – nu doar în ce mănânci, ci și în tovărășiile pe care le cultivi, în locurile pe care le frecventezi, în culorile și țesăturile care te înconjoară, în distracțiile de care te bucuri, ca și în muzica pe care o asculți. Fiecare din acestea are proprietăți alcaline / acide, și este simplu să le identifici…

Dacă nu ești sigur dacă un anume lucru îți este benefic și alcalin, iată indicii după care te poți ghida: dacă este vorba de ceva fizic, material, emoțional sau mental, probabil că e acid; dacă ai de-a face cu ceva neutru, adică natural, firesc, filozofic sau spiritual (nu religios), atunci este alcalin și te va ajuta să intri în contact cu tine însuți. Aplicând această regulă empirică, vei institui puterea de a atrage către tine tot ceea ce-ți va trebui vreodată; vei manifesta Forța cu o asemenea intensitate, încât vei deveni tu însuți centru de energie. Atunci, capacitățile tale creatoare se întrepătrund cu Legea Universală, iar viața capătă o spontaneitate deosebită: banii apar exact când ai nevoie de ei, oamenii te sprijină în ceea ce faci și răsar tot felul de ocazii care te împing spre pasul următor. Prin echilibru ajungi să fii legat de puterea universului, iar posibilitățile tale se extind spre infint.

Echilibrul îți permite să rămâi imuabil față de oameni, politică, de cerere și ofertă: energia ta există separată de toate acestea, iar spiritualitatea ei modifică treptat ceea ce ești. Prin măreția ta intrinsecă vei atrage automat spre tine tot ce-ți este de trebuință. Problemele omenirii nu te doboară, pentru că te afli deasupra lor, observând viața de pe margine. În acest fel, le permiți celorlalți să-și urmeze evoluția corectă – înțelegând concomitent că, prin dăruire, dăruiești putere ție însuți, dar și lumii care te înconjoară. Este imposibil să măsori efectul pe care-l ai asupra celorlalți dar, pe plan metafizic, eforturile tale contribuie la evoluția omenirii, pentru că energia ta este folosită de puterile superioare pentru a-i permite intuiției să se dezvolte. Înțeleptul nu este niciodată conștient de modul în care puterea sa produce schimbări în ceilalți – și tocmai asta face din el un înțelept.

Forța, Stuart Wilde

Editura For You – link carte