Terapia antioxidativa

Ellas Center > Terapia antioxidativa

  Incercarea de a mentine o sanatate optima implica atentie zilnica pentru selectarea alimentelor si suplimentelor adecvate, pentru efectuarea exercitiilor fizice dar si pentru odihna necesara, pentru includerea obiceiurilor sanatoase in viata dumneavoastra si pentru mentinerea unui echilibru in tot ceea ce faceti.

  Alimentele sunt combustibilul organismului. Ele constituie sursa de energie si de substante hranitoare pentru ca organismul sa functioneze in conditii optime.

  Pana la varsta de 65 de ani, digeram 50 de tone de alimente. Cu ajutorul substantelor continute de acestea, corpul se reinnoieste complet la fiecare 6 luni.

  90% din celulele corpului sunt inlocuite in 6 luni.

  Starea de bine depinde intotdeauna de buna functionare a metabolismului, iar pe acesta il puteti activa cu ajutorul substantelor biologice. Ceva mai multe fructe si legume, cereale integrale, precum si un plus de vitamine pot face ca metabolismul dvs. sa se amelioreze in mod simtitor.

  Vitaminele sunt active pretutindeni in metabolism, in sistemul imunitar si pentru protectia celulara.

  Vitaminele nu au efect direct ca medicamentele. Poate sa dureze cateva luni pana cand se regleaza dereglarile metabolismului, printr-o alimentatie mai buna si vitamine suplimentare.

  Pentru o mai buna densitate osoasa si o reducere a aterosclerozei este nevoie de ani.

  Daca beti sucuri proaspat stoarse si le completati cu vitamine, veti obtine alimentarea optima cu substante biologice.

  O portie zilnica de vitamine este mai ieftina decat un pachet de tigari. Astfel, vitaminele sunt de departe asigurarea de sanatate cea mai avantajoasa din punct de vedere al pretului.

  Vitaminele naturale si cele sintetice au acelasi efect si sunt identice din punct de vedere chimic.

  Exceptie: vitamina E si carotenoidele, care sunt mai bune din surse naturale.

  Vitaminele in doze reduse combat doar deficientele.

  Interesul pentru vitamine antioxidante are legatura, in schimb, cu prevenirea afectiunilor cauzate de radicalii liberi. Este adevarat ca antioxidantii se gasesc in fructe si legume, dar, cu toate acestea, nu in cantitate suficienta pentru asigurarea profilaxiei. Din pacate, continutul in vitamine si minerale din fructe si legume este mai mic cu pana la 80% comparativ cu in urma cu 50 de ani.

  Nivelul de protectie al organismului in fata radicalilor liberi se poate afla prin masurarea neinvaziva a nivelului de antioxidanti existenti in corp, cu ajutorul unui instrument numit scaner biofotonic. Evaluarea se poate face doar in trei minute spre deosebire de celelalte metode existente (prin piele, sange si retina) si este o metoda rapida si convenabila pentru a va determina statusul antioxidativ – SCS.

  Dupa ce aflati SCS, este momentul sa-l corectati. Incepeti in a manca corect, faceti exercitii fizice adecvate si eliminati obiceiurile nesanatoase, apoi consumati suplimentele care pot oferi organismului dvs. o nutritie antioxidanta complexa.

  In cazul tratamentului pe termen lung, trebuie completata intotdeauna combinatia echilibrata a diferitilor antioxdanti precum vitamina C, vitamina E, seleniu, Q10.

  Simpla administrare de vitamina C nu are sens! In diferite tesuturi sunt activi diferiti antioxidanti, care se influenteaza reciproc.

  Si vitaminele B trebuie luate in combinatie, deoarece doar impreuna ele isi pot atinge scopul individual. Totul se reduce astfel la alternarea diferitelor substante nutritive.

  Un alt camp de actiune al micronutrientilor este reducerea efectelor secundare ale unor medicamente, deosebit de important pentru pacientii care trebuie sa ia in permanenta medicamente. Efectele secundare ale acestora pot fi considerabil diminuate prin admninstrarea de micronuttrienti, iar efectul tratamentului poate fi imbunatatit.

  Folositi suplimente certificate, bazate pe stiinta, ce pot asigura nivele optime de vitamine si minerale. Este foarte important faptul ca vitaminele sunt hipoalergenice. Aceasta inseamna ca ele nu trebuie sa contina nici un fel de coloranti, lactoze, substante aromate si drojdie.

  Firmele consacrate, care efectueaza de zeci de ani cercetari intensive in sectorul vitaminelor, nu ridica nici o problema, ele oferind produse de inalta calitate.