Intregirea sufletului prin onorarea emotiilor, 20 ianuarie 2016

“In cea de-a 25-a Umbra, gasim fundamentul mitului ranii sacre – sursa intregii suferinte umane, o anomalie transgenetica, efectiv infasurata in jurul spiralei ADN-ului uman. A 25-a umbra este marea turbina a cautarii umane. Oriunde ai merge, porti aceasta contractare cu tine. Daca te acordezi la corpul tau, o vei simti adanc in interior, iar raspunsul, sau reactia ta la disconfortul pe care il provoaca defineste imaginea vietii tale. Daca dai inapoi in fata durerii, vei trai o viata de negare si confuzie – o viata traita pe jumatate, pierdut in palidele taramuri ale mediocritatii. Cu cat mai dificil iti este sa suprimi durerea dinauntru, cu atat mai strans ea te inghite. Daca, totusi, ai curajul de a cinsti si asculta rana dinauntru, totul se va schimba in viata ta. Vei descoperi ca, daca exista vreun lucru incolacit in jurul tau, care te contracta, acel lucru trebuie sa aiba un scop, iar scopul sau este de a se descolaci. Astfel, infruntandu-ti durerea cu ajutorul Darului Acceptarii, rana incepe sa se desfaca si un alt destin, mai inalt, ti se deschide in fata.” Richard Rudd – Cheile Genelor
De-a lungul istoriei, cultura noastra s-a miscat spre separarea spiritului de trup si a mintii de emoții. Ca urmare, mulți dintre noi manifesta personalități disociate.
Exista doua modalitati de baza prin care oamenii raspund la traumele lor disociative: represiv si reactiv
La raspunsul represiv trauma este comprimata, recreandu-se astfel atmosfera respectivei traume în interior, traumatizandu-se astfel singuri si ajungand la comportamente compulsive, vicii, co-dependenta, relatii abuzive.
La raspunsul reactiv trauma este exprimata, cei traumatizati devenind ei insisi agresori exprimand comportamente traumatizante asupra altora, ca o modalitate de eliberare din efectele disturbatoare ale traumei.
Din resursele naturale ale unui psihic întreg izvoraste capacitatea de armonizare si revenire în centrul fiintei dupa orice influx perturbator de gânduri, emoții, senzații, viziuni, sau amintiri traumatice.
Insa atunci cand nu avem acces la sinele nostru întreg, nu putem tolera fluxul, nu ne putem canaliza gândurile, emoțiile, senzațiile, viziunile sau amintirile traumatice si manifestam astfel personalitati disociate.
Mitologul Michael Meade explica cele trei etape ale inițierii tribale astfel:
1. Sa fi izolat sau separat de lumea cunoscuta
2. Treci printr-un calvar sau o sperietura de moarte
3. Esti recunoscut de trib și primit înapoi ca o persoana initiata
Cunoasterea tribala spune ca dacă etapa a treia nu este finalizata (indiferent de motiv), inițiatul trebuie sa treaca din nou prin primele două etape ale inițierii.
ADN-ul nostru ancestral pastreaza memorii de sute de mii de ani de viata indigena vizavi de cateva sute de ani de viata moderna. Corpurile noastre rezonează si raspund sezoanelor, locurilor, ritmului. Inteligențele noastre multiple încă știu cum să traducă simboluri și impulsuri din adâncurile subconștientului. Emoțiile noastre își amintesc funcția sacră de purtători de înțelepciune adâncă, și la fel ca psihicul nostru cauta încă ceremonie, ritual, și inițiere în scopul de a trăi și a crește în mod corespunzător.
Din păcate, în trauma vietii cotidiene nu există etapa a treia; nu există nici o recunoastere si revenire primitoare pentru supravietuitorii traumei. Initierile traumatice sunt de obicei parte integrantă din umbra vieții de familie sau de cartier. În inițierile traumatice, etapele unu și doi apar fără sens sau motiv. Lumea obisnuita se oprește, începe oroarea, nu există ceremonie de protecție, supraveghetor al procesului, și cu siguranță nici recunoasterea puterii personale si primire înapoi. Prin urmare, nu există nici o cale pentru supraviețuitorii traumei să-si ia locul ca membrii conștienti și inițiati ai societății. Când etapa a treia nu se produce, inițiații (tribali sau traumatici) sunt lăsati în uitare. Acesta este motivul pentru care a treia etapă a oricărui proces inițiatic este crucială. Fără ea, inițierea și inițiatul sunt neterminate, iar tribul este incomplet.
Astfel se pare ca si în psihicul uman etapele unu si doi se repeta pana cand se realizeaza si cea de-a treia etapa. Suferința încetează să mai fie suferință numai după ce ne-am format o imagine clară și precisă a acesteia, și aceasta claritate apare numai în etapa a treia.
Când am plecat din triburile noastre indigene, am câștigat mult în ceea ce inseamna libertate individuala, dar ne-am pierdut mult din înțelegerea necesității de ceremonie și inițiere, am uitat că sufletele noastre au încă nevoie de inițieri, ritualuri, și ceremonii de vindecare, astfel încât să crestem ca întreg și ca indivizi conștienti. Am uitat regulile profunde ale psihicului. Am uitat miturile și poveștile; Prin urmare, cunoașterea noastra despre rana sacra s-a mutat în umbra, și mișcările noastre vizavi de inițiere și ritual s-au mutat în umbra de asemenea.
Cei mai multi dintre noi, în loc de a învăța cum sa navigam prin fluxurile noastre, găsim modalitati de a trăi pe langa visele noastre, pe langa emotiile noastre, în ciuda gândurilor noastre, departe de viziunea noastră, și afara din corpurile noastre. Nu este nimeni în centrul fiintei noastre sa ne ghideze sau sa ne mângâie; Prin urmare, ne agățăm de orice formă de eliberare putem găsi, evitare, distragere, dependenta sunt atitudini obisnuite în cultura noastră, deoarece dezechilibrul este absolut obișnuit în psihicul nostru.
Miscarea spre echilibru înseamnă îndepartarea de la distrageri, vicii, si comportamente de evitare.
Când incepem sa ne miscam constient spre etapa a treia, spre întregire, aflăm că rănile noastre nu ne rup în bucati ci mai degrabă, ne deschid darurile interioare. Prin urmare, mai multă energie, mai multe informații, mai multa iubire, mai multa arta și mai mult suflet pot curge prin noi.
Nu devenim supraviețuitori pe jumatate vii ai traumatismelor, devenim inteleptii, vizionarii și vindecătorii triburilor noastre. Devenim altare vii care transporta cunoastere sacra pentru intreaga noastra cultura. Devenim capabili să ocupam o poziție semnificativă în lume, nu în ciuda rănilor noastre, ci datorita lor.
„Procesul intrarii in rana sacra este, prin urmare, un proces de dezvaluire si dezlegare a legaturilor si snururilor karmice, care vin la pachet cu vietile si relatiile noastre. Pe masura ce invatam sa ne infruntam propriile rani, calatoria noastra incepe, treptat, sa devina mai limpede si mai usoara.” (Gena 25)
Astfel ca in lumina celor de mai sus, va invit sa participam impreuna la un program de transformare a ranii noastre sacre, prin discutii, exercitii, meditatii, ceremonii si ritual.
Programul se va desfasura pe parcursul a 6 saptamani, in care vom lucra o seara pe saptamana (miercurea), intre orele 18.30 – 22.00, pe rand cu fiecare dintren cele 6 forme ale ranii sacre:
Izolare – miercuri 20 Ianuarie
Vinovatie – miercuri 27 Ianuarie
Respingere – miercuri 03 Februarie
Rusine – miercuri 10 Februarie
Negare – miercuri 17 Februarie
Reprimare – miercuri 24 Februarie
In cadrul acestor intalniri vom:
– aprofunda legatura dintre Centru (Nucleu) – SQ – EQ – IQ
– întelege tiparele ranii emotionale descoperind prin întrebari specifice ce incearca sa ne comunice emotiile noastre si care sunt darurile lor ascunse
Exemplu: Tristete
Ce trebuie să fie eliberat? Ce trebuie să fie întinerit?
Mesajul tristetii:
Atunci când te deplasezi in spatiul delicat al tristeții, te poți decupla de la idei, situații, sau persoane nepotrivite si de care te-ai atașat printr-o intenție nepotrivita (pentru că te-ai simțit singur, pentru că te-ai simțit responsabil sau ti-a fost mila, pentru că ai vrut sa te simti in siguranta sau intr-o anumita poziție, sau pentru că nimic altceva nu era disponibil). Tristetea te misca într-un mod lent și persistent sa-ti pui sub semnul întrebarii atașamentele învechite, și îți cere să le (și sa te) eliberezi înapoi în fluxul vieții. Dacă te misti onest prin tristețea ta, vei întâlni durere sincera, mihnire, goliciune, și, în final, te vei reconecta cu sinele tau tanar, sincer si bun .
Vom cunoaste astfel, pe rand urmatoarele emotii, darurile si mesajele lor: Furie, Apatie, Vinovatie, Rusine, Ura, Frica, Confuzie, Gelozie si Invidie, Panica si Teroare, Tristete, Durere;
-vom aprofunda importanta împamantarii si a granitelor personale
-prin exercitii, meditatii, ceremonii si ritualuri vom deschide spatiul (exterior si interior) pentru constienta, vindecare si integrare.
Contributia de participare este:
o seara, 55 Ron
trei seri, 130 Ron
tot programul 210 Ron.
Pentru înscrieri va rog scrieti un mesaj la steauasufletului@gmail.com.
Facilitator: Sarani Anisoara Cismasu
Terapeut Aliniament Divin
Consilier Dezvoltare Personala
Profesor acreditat New Paradigm Multi Dimensional Transformation
Sarani a descoperit Cheile Genelor in 2013 fiind dragoste la prima vedere, astfel ca aceasta transmisiune a devenit parte din viata ei de zi cu zi.
Pe parcursul ultimilor doi ani a aprofundat transmisiunea prin intermediul programului Golden Path si Epiphany, programe online pewww.genekeys.com, a participat la seminarii Secventa de Activare si Secventa Venus in Bucuresti cu Andrew Fretwell, apoi la Secventa de Activare seminar online organizat de Richard Rudd impreuna cuwww.genekeys.net, la seminarul Cele Sapte Sigilii Sacre organizat de Richard Rudd in Cortes Island Canada si de asemenea la seminarul Secventa Venus organizat la Sinaia.