‘Reprogramează-ți ADN-ul’ cu Dr. Grațiela Baiaș, 29 noiembrie 2017

noiembrie 24, 2017

Ultimele cercetări științifice au arătat că emoțiile modifică modul de exprimare al moleculei de ADN, având rol fundamental în determinarea stării de sănătate sau de boală a organismului.

Moștenim la naștere un anumit material genetic, dar factorii externi, stilul de viață și modul în care noi percepem ceea ce ni se întâmplă, ne activează sau dezactivează genele. Mediul este cel care influențează, în cele din urmă, modul în care se exprimă genele. ‘Genele încarcă pistolul și mediul apasă pe trăgaci’ spune George Bray, expert în obezitate.

În majoritatea cazurilor de îmbolnăvire, pentru a reveni la starea de sănătate și a preveni recidiva bolilor, în completarea tratamentului alopat, este necesară tratarea cauzei emoționale ce a declanșat apariția bolii, precum și schimbarea tiparelor de gândire care o întrețin.

Altminteri, deși terapia medicamentoasă și/sau tratamentul chirurgical au avut succes, boala poate reveni în aceeași formă sau în altă formă/localizare, deoarece cauza fundamentală a îmbolnăvirii nu a fost rezolvată.

Cele mai multe boli au la bază emoțiile negative reprimate, ascunse în subconștient. Scoaterea acestora la suprafață, conștientizarea și schimbarea lor, rezolvă de cele mai multe ori cauza care a dus la îmbolnăvire.

‘Obezitatea, diabetul, bolile de inimă, cancerul, toate sunt rezultatul semnificativ al moleculelor responsabile cu inflamarea, care nu au fost procesate și s-au cronicizat, care se corelează în dimensiunea psihologică cu emoțiile și experiențele neprocesate și cronicizate.’ – Dr. Daniel Bressler

Emoțiile negative sunt urmarea diferitelor situații traumatice cu care ne confruntăm încă din perioada prenatală, uneori chiar de la momentul concepției și pe tot parcursul vieții de copil și adult.

Aceste emoții, dacă nu sunt exprimate la momentul apariției lor, sunt reprimate și stocate în memoria celulară a organismului. Persistența lor în timp determină disfuncționalități ale diferitelor organe până la îmbolnăvirea acestora.

Este esențial să recunoaștem emoțiile care se află în spatele durerilor fizice. Emoțiile noastre se reflectă în gândurile pe care le gândim și în cuvintele pe care le spunem. Fiind atenți la ceea ce spunem reprezintă o unealtă puternică pentru a înțelege ceea ce gândim și simțim. În același timp, schimbând ceea ce gândim, schimbăm emoțiile și astfel, ne putem vindeca.

Emoțiile și sentimentele de recunoștință, apreciere, iubire, determină dilatarea moleculei de ADN, iar emoțiile negative de furie, frustrare, stres, determină contracția acestuia.

Pe de altă parte, dacă ADN -ul modifică comportamentul fotonilor de lumina care alcătuiesc realitatea fizică (vezi experimentul efectuat de fizicianul rus Vladimir Poponin), iar emoțiile noastre afectează ADN-ul, atunci emoțiile schimbă practic lumea din jurul nostru.

De asemenea, s-au făcut experimente în care s-a dovedit că noi comunicăm cu ADN-ul nostru dincolo de spațiu și timp, ceea ce înseamnă că emoțiile noastre pot afecta realitatea fizică atât în corpul nostru, cât și la mulți kilometri în afara noastră, atât în prezentul, cât și în trecutul și viitorul nostru.

Deci, schimbând emoțiile ne putem schimba corpul fizic.

Cauzele emoționale ale bolilor pot fi tratate astăzi prin tehnici de imagerie mentală, programare neurolingvistică și hipnoterapie cu foarte mare succes.

De asemenea, s-a descoperit că meditația și exercițiile de Qigong reduc stresul și cresc telomeraza, enzima pentru ca cărei descoperire dr. Elizabeth Blackburncare a primit premiul Nobel pentru medicină în anul 2009. Telomeraza permite funcționarea corespunzătoare a telomerilor, terminațiile cromozomilor care au rol esențial în păstrarea integrității genelor, menținerea sănătății și încetinirea sau chiar inversarea procesului de îmbătrânire.

Toate aceste terapii nu înlocuiesc tratamentul medicamentos sau chirurgical și nu este recomandată întreruperea tratamentului alopat recomandat de medicul specialist, ci completarea acestuia cu metode și tehnici de vindecare emoțională.

La workshop-ul ‘Reprogramează-ți ADN-ul’ , dr. Grațiela Baiaș, expert în programare neurolingvstică și psihotehnici energoinformaționale, va facilita efectuarea unor exerciții și tehnici specifice de reprogramare neurolingvistică, imagerie și meditație, prin care veți găsi și veți schimba acele emoții reprimate, înscrise în memoria celulară, emoții care stau la baza declanșării stării de boală, ceea ce va contribui la procesul general de vindecare al organismului.

Data: Miercuri, 29 noiembrie, orele 19:00 – 22:00.

Taxă de participare: 100 lei.

Sunt admise gratuit persoanele care suferă de diverse afecțiuni și nu pot achita taxa de participare.

Număr limitat de locuri, completarea în ordinea înscrierii.

Locația: București, Ella’s Center for Excellence.

Pentru informații suplimentare și înscriere, vă rugăm să ne contactați la telefon nr. 0722.274.111 sau prin trimiterea unui email la adresa: office@ellascenter.ro.

One Response to ‘Reprogramează-ți ADN-ul’ cu Dr. Grațiela Baiaș, 29 noiembrie 2017

  1. Borta valentina says:

    Deosebit de interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *