26
apr.

Life Integration Process – LIP with Jan Dubravcik, 28 – 29 aprilie 2017

Unde ne conduce viața?

Și cum să intrăm în contact și să ne aliniem cu cine suntem? Cum influențează conștiința modernă, conștiința epocii noastre propria noastră imagine a lumii? Ce leagă, formează și transformă propria noastră conștiință? Există vreo legătură între procesele de creștere colectivă și individuală?

Vom încerca să explicăm în mod clar evoluția conștiinței și harta creșterii sale. Aceasta poate servi drept un punct de bună orientare precum și ajungerea la noi înșine. Pe fundalul acestei „hărți” poate fi văzut ce rol joacă terapia în campul conștiinței, în creșterea spirituală în general – și mai ales ce rol joacă constelațiile de familie.

Cu LIP puteți experimenta practica lucrului cu noua constelație care servește creșterea spirituală și merge dincolo de sistemele de grup. Aceasta conduce la un mod existențial dincolo de abordarea sistemică și stabilește o întâlnire față-în-față cu ființa noastră cea mai interioară.

LIP dezvăluie realitatea chiar în acest moment. În paralel cu modul în care o acoperi, o protejezi și o deprimi până acum, probabil. Aceasta îți permite să te relaxezi cu fostul sine mai tânăr (faza prenatală, copil, adolescent) și cu experiențele lor, dacă le poti vedea cu inima deschisă. Te vei experimenta pe tine viu și în condiții de siguranță în acum. De asemenea, este posibil să te confrunti cu propria ființă interioară, provocată de chemarea propriei vieți și împuternicită să o urmeze acum. Pentru a vedea ce vrea acum să fie văzut, ceea ce vrea să fie parte din tine, deoarece îti aparține, ceea ce te face mai întreg și în acest fel mai liniștit și puternic.

Ca adulți, ne trăim viața noastră răspunzând la ceea ce ne așteaptă și la ceea ce ne vine în întâmpinare – și nu se bazează pe trecutul nostru. Dacă urmăm pe deplin această mișcare nu ne vom lasa opriti de „Nu”, ci vom continua prin a accepta ceea ce vine. Și așa vom rămâne în legătură cu întregul.

Despre Jan Dubravcik:

„O nevoie interioară de împlinire, lupta cu vidul valorilor societății moderne și dorința de a găsi o cale de a duce o viață plină de sens în interiorul societății moderne, fără a fi nevoie să ma izolez de societate sau să fug în pustiul naturii – pentru a „goli capul” și calma sufletul, în cele din urmă m-au condus intr-un sat german mic Marmagen, în casa lui Dr. Wilfried Nelles, bine-cunoscut terapeut de constelații și fondatorul unui nou format constelație – procesul de integrare a vieții (LIP ). În acel moment il știam pe Wilfried Nelles numai ca autor al cărților care au ajuns la mine prin „coincidențe”, și au fost foarte aproape de mine în ceea ce privește filozofia, valorile vieții și ale gândurilor. Și participasem la câteva seminarii de constelații de familie.

Ceea ce am văzut când Nelles a făcut primul meu LIP mi-a schimbat complet viața. Am avut șansa de a vedea ceea ce am simțit deja de mai mulți ani – propriul meu sine, în anumite faze ale vieții mele. Aceasta a fost prima dată în viața mea când am fost capabil de a privi și înțelege exact așa cum s-a întâmplat. În câteva secunde totul a făcut clic pe loc și a început să aibă sens. Și cu aceasta realizare, tot stresul, tensiunea și incertitudinea internă s-au diminuat. La acel moment am știut – și mai târziu am fost în stare să accept că totul în viața noastră trebuie să se întâmple și încă se întâmplă exact așa cum este menit să se întâmple. Că totul este corect exact așa cum este și că viața tot timpul ne pregătește pentru ceva, ce am venit în această lume sa facem – și ceea ce mulți numesc a fi „scopul vieții”.

A fost ziua când am înțeles că nu am mai văzut ceva atat de puternic ca metoda LIP niciodata. Profund vindecator și care ajunge la rădăcinile adânci ale suferinței noastre. De asemenea, mi-am dat seama că este ceea ce am așteptat de o perioadă lungă de timp – și ceea ce sunt menit să fac. Pana in prezent am sustinut seminarii LIP în mai multe țări – cu scopul de a permite oamenilor să se „elibereze ei înșiși”, sa intre în legătură cu „miezul” lor și să înceapă să aibă încredere în ei înșiși și propria lor viață.

Contributia pentru participare:

110€ – persoana care isi lucreaza propriul proces LIP
50€ – persoana participant fara propriul proces LIP ( participant activ /reprezentant in constelatiile celorlalti, prima participare)
35€ – participant recurent – orice participant fara proces LIP care a mai participat la evenimentele LIP anterioare.

Numarul persoanelor care pot avea propriul lor proces LIP este de 6 persoane/zi.
Locurile se ocupa in ordinea achitarii contributiei.

Pentru inregistrare va rog sa scrieti un mesaj la steauasufletului@gmail.com si veti primi detaliile pentru plata.

Marturii:

„Pentru mine simt că acest proces e life changing.
Susținută de Jan și de persoanele care au participat la LIP ul meu am conștientizat cu adevarat când s-a produs rana/suferința mea, am acceptat-o, am integrat-o și am vindecat-o.
Am fost așezată pe drumul meu și simt că voi evolua spre ce e menit să mi se întâmple și să experimentez în această viață.
Văd viața cu alți ochi și înțeleg cu adevărat alegerea mea de a trăi această viață.
Am primit răspunsurile la toate frustările și durerile care nu-mi dădeau pace din momentul în care am renunțat la control în cadrul procesului.
Simt că sufletul meu s-a întors în totalitate și simt o înțelegere față de tot ce mă înconjoară. Știu cine sunt și de ce am venit.
Am nevoie să mai stau măcar cateva zile și să reflectez asupra la ce am experimentat astăzi.
Îți mulțumesc acum cu sufletul întregit! Te iubesc și mă bucur că existăm!” Alexandra

„Buna,
Aproape ca nu am cuvinte sa exprim cat de mult aveam nevoie de aceasta experienta, procesul LIP m-a conectat cu o latura latenta din mine, stiam ca e acolo dar abia la suprafata o puteam accesa, acum ca am intrat in ea ma simt completa, cu o forta interioara extraordinara, mi-a dat un curaj enorm sa imi traiesc viata fix asa cum vine, a trezit in mine o acceptare a ceea ce sunt, o iubire dulce fata de propria persoana, si incepe usor sa curga din mine si spre exterior. La fel de benefic a fost si sa particip la procesul celorlalti, m-am regasit in fiecare din roluri si a ajutat in procesul de acceptare a propriilor emotii.
Fiind o persoana mai scceptica, nu intelegeam cum poti sa simti emotiile altei persoane doar pentru simplu fapt ca stai in dreptul unei cifre intr-un cerc, dar pusa in fata faptului am realizat ca procesul este autentic, si se creeaza o conexiune foarte profunda cu persoana care are procesul, se acceseaza o gama foarte larga de emotii, si iubirea pe care o poti simti in acele momente fata de un strain pe care atunci l-ai vazut pt prima data este fantastica.
Iar suportul pe care l-am simtit din partea lui Ian, felul in care te ghideaza si te ajuta sa te vezi si sa accepti ceea ce iese la suprafata, m-a facut sa am incredere si mai mult in puterea de vindecare si imputernicire a acestui proces.
Pentru mine este clar, procesul LIP nu este doar despre a constientiza ce ai adanc in tine si de a vindeca ranile si traumele acumulate pe parcursul vietii, de a te elibera de tipare si convingeri care te saboteaza si te limiteaza, ci te imputerniceste extraordinar prin conexiunea cu tine insati, cu sufletul tau, sinele tau superior. Abia ca am putut suporta ce forta interioara extraordinara a trezit in mine, m-a trezit la viata, a mai lucrat si cateva zile dupa proces pana s-au asezat energiile trezite in mine. Faptul ca am vazut ce scuturi aveam puse si cat ma protejam de viata si de oameni si am gasit curajul in conexiunea cu mine insami sa le dizolv usor usor, pentru mine a fost transformator. Sunt recunoscatoare pentru tot. Multumesc!
Corina ”

„Buna Sarani,
Cuvintele sunt foarte fragile pentru a descrie un proces atat de profund, pentru mine a insemnat o intalnire directa cu adevarul, este ca si cum sub o lupa imensa vezi punctul in care te afli in viata ta exact acum, practic esti doar tu cu tine, nu mai este nimeni altcineva, esti tu cu tine in prezent in viata ta, dispare orice comparatie, explicatie, confuzie, frica pentru ca nu mai exista decat realitatea neintermediata de nimic. Poti sa incepi sa respiri cu adevarat…
Toate cele bune.
Multumesc,
Delia ”

„Draga Anisoara,
A doua zi dupa ce am plecat din Timisoara, eram pe drum si ma gindeam sa iti scriu. O fac acum, cind s-au mai asezat lucrurile si dupa ce s-au mai produs vindecari si clarificari, pentru ca asta s-a intimplat in aceste citeva zile de dupa workshop si cred ca vor continua. Lucruri care inainte ma tulburau cind ma gindeam la ele, acum le privesc neutru si cu acceptare, fara drama, cum zicea Jan.
Ce mi s-a parut absolut fabulos in acest workshop a fost faptul ca nu ne cunosteam, nu ne-am prezentat deloc, nici macar cu numele, nu ne-am povestit despre noi absolut nimic si totusi, in timpul LIP-ului, oamenii aceia aveau trairi si simtaminte ca propria-mi persoana, in diverse momente ale vietii mele. Ei eram eu. Si imi aratau ce am de rezolvat si de facut.
Iar Jan, atit de inspirat in a conduce intregul proces, atita intuitie in a pune intrebarile potrivite si a face sa iasa la iveala adevarul despre tine, despre ce ai de rezolvat si de trait, si atita tact in a te face sa te simti liber si fara inhibitii, in siguranta si nejudecat.
Si sa imi spuna direct sa ma inscriu la un curs de desen, cind eu nu povestisem nimanui nimic despre pasiunile mele artistice sau ca ma inscrisesem la un curs de desen – asta mi-a facut pielea de gaina si m-a umplut de entuziasm, mai ales ca era ce imi cerea si copilul, care pina sa auda asta nici nu vroia sa se uite la mine. Iar apoi s-a schimbat total, s-a bucurat si m-a crezut ca il iubesc. Asta a fost pentru mine punctul culminant al LIP-ului. Mi-a confirmat ceva ce imi doream cu sufletul dar nu puneam in practica. Inainte de acest moment a mai fost unul la fel de important si anume, constientizarea ca fiind femeie, am de manifestat feminitatea si nu altceva. Am ascuns-a aproape o viata. In noaptea de dupa LIP am realizat ce se intimplase in copilaria mea si a determinat lucrul acesta. Ceea ce inseamna ca LIP-ul functioneaza si dupa workshop, nu numai in timpul lui.
Iar pina la propriul LIP, in timpul workshopului am avut citeva trairi care cred ca mi-au vindecat lucruri la care nu ma puteam gindi fara a produce in mine revolta, furie si indignare. Acum simt ca le-am depasit si nu ma mai afecteaza.
De atunci, de la workshopul de la Timisoara, ceea ce simt este Pace si Bucurie, Senin si Entuziasm.
Multumesc, multumesc, multumesc!
Cu mult drag,
Daniela”

Despre Munca cu Constelatia

„Ideea de bază din spatele lucrării clasice a Constelatiilor de familie, din punctul meu de vedere, este faptul că fiecare individ are propriul loc în tribul sau ierarhia familiei, cu regulile de bază ale tribului și ale vieții însăși. Și aceste „reguli de bază” se aplică, de asemenea, oricărui grup sau sistem.
Chiar dacă (din punct de vedere existențial), nu putem nega lipirea la familia noastră originală și rasa umană în sine – pentru a urma chemarea propriei noastre vieți trebuie să lăsăm credințele vechi, care provin din conștiința colectivă (familia noastră originală, societate, istoria rasei umane, etc.), acolo unde aparțin – în trecut. Dacă dorim să ne trăim viața noastră și să devenim adulți, la un anumit moment trebuie să mergem pe propriul nostru drum.
Și dincolo de aceasta „graniță”, respectarea regulilor de bază ale familiei sau grupului nu ne va mai ajuta.
Prin urmare, eu nu lucrez cu constelațiile familiale clasice ci cu metoda Procesului Integrării Vieții ( LIP ), al cărui fundament depășește sistemul familiei (sau al oricărui grup) și respectă întreaga evoluție a conștiinței. Chiar dacă, în anumite cazuri, lucrez cu unele aspecte ale constelațiilor familiale, nu mă focusez pe corectarea stării individului în cadrul oricărui sistem și nici nu urmăresc să schimb sau să se adaptez nimic în ceea ce privește trecutul unei astfel de relații.
Din acest motiv, nu sunt atât de interesat de rolul unui individ ca parte a unui sistem, în familie sau societate – ci numai în relația lui cu el și cu ceea ce vrea viața de la el.
Pentru mine, munca cu constelațiile este un mod care ne permite – spre deosebire de foarte puține alte metode, să descoperim și (mai ales) să percepem adevărul. Ea ne dă ocazia să ne vedem dintr-o perspectivă diferită. Să ne vedem în comportamentul nostru – „din exterior” și să înțelegem sentimentele „celeilalte părti”.
În acel moment ne dă posibilitatea să devenim conștienți și șansa de a trece dincolo de propriul nostru „vis” – propria noastră realitate virtuală în care (până la un anumit moment) cu toții trăim.
Să vedem adevărul care în mod normal stă ascuns pentru noi. Stă ascuns pentru că întreaga noastră perspectivă, propria noastră vedere a realității, este creată de ceva ce vine din exterior, din mediul nostru extern (de la ceea ce am fost învățați de către părinții noștri, profesorii noștri, prietenii noștri, clerici și de ceea ce ne-a fost insuflat de ani de zile de mass-media, societatea și lumea externă).
Tot ceea ce vine din exterior – din trecutul nostru, din trecutul familiei noastre, din mediul nostru – este instabil, schimbător în timp și de înlocuit. Si ca tot ceea ce poate fi înlocuit nu ne poate da un sens pozitiv pe termen lung, sens pe care noi toți îl căutăm.
Procesul Integrării Vietii
LIP sau „Life Integration Process” este o nouă abordare a lucrului cu constelațiile, dezvoltat de terapeutul german Wilfried Nelles.
A evoluat metodic din constelațiile familiale clasice, dar, spre deosebire de constelațiile de familie nu se ocupă de poziția clientului într-un sistem închis creat de o ființă umană – o familie, un grup de lucru, relația cu partenerul sau o societate.
LIP se referă în mod explicit la abordarea unui individ ca el însuși si viața lui.
Pentru mine, cea mai importantă diferență este că LIP nu se ocupă cu trecutul nostru și nu vrea să schimbe nimic în el. Din contră – în ceea ce privește trecutul nostru intenția LIP este doar de a vedea tot ceea ce sa întâmplat în trecut și apoi să-l accepte exact așa cum a fost. Nu să „taie”, „curețe” sau „șteargă” nimic din trecut. Doar să-l accepte exact așa cum sa întâmplat – și apoi lăsat acolo unde era. Fără nici o intenție de rezolva „încurcăturile” individului în soarta familiei lui (sau un alt mod a reface relația dintre individ și familia lui) sau propriul trecut.
Astfel, de altfel, LIP pune la îndoială întregul concept al constelațiilor familiale clasice (și, în afară de asta, de asemenea, întreaga psihologie modernă).
Încurcătura unui individ, în trecutul familiei sale (și, de asemenea, în propriul trecut) se află numai și numai în faptul că noi nu o vedem (și, de foarte multe ori noi nu vrem să o vedem).
Pentru că atunci când individul se identifică cu cineva din strămoșii lui, el preia subconștient soarta acelui strămoș, și când în timpul constelației el poate vedea asta, fără nici o intenție de a schimba ceva, el este liber și dezlegat. Dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că, într-adevăr nu există nici o încurcătură (ghemotoc de fire amestecate). Deci, nu avem nevoie să rezolvăm încurcăturile pentru a fi în măsură să ne mișcăm mai departe. După părerea mea, nu. Dimpotrivă, încercarea de rezolvare este contra-productivă și la sfârșit ne vom găsi într-o fundătură, „alergând în cerc”, în mod constant, în cercul din care nu există nici o scăpare vom sta în continuare. Prin urmare, tot ceea ce este necesar este conștientizarea, înțelegerea și o vedere a realității …
LIP se bazează pe conceptul de „evoluție a conștiinței” – și permite (clientului) să se uite la viața reală a lui din perspectiva unei conștiințe adulte.
Întrucât clientul este o parte a constelației – asta îi permite să perceapă și sa aibă o experiență, si în același timp, el se uita numai – îsi permite să vadă realitatea obiectivă, nu doar o altă imagine exterioară lui însuși.
Ceea ce de multe ori apare în lumină în timpul constelației LIP, ceea ce este revelat, nu are doar o semnificație practică imensă, ci și ne ajută să înțelegem propria noastră viață – exact așa cum s-a întâmplat, cu totul implicat. Si, deoarece clientul isi priveste viata de la distanță, de asemenea, ea se vindeca … ” Jan Dubravcik